Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad s-a impus în deplasare cu Universitatea Cluj

FCC Baschet Arad s-a impus în deplasare cu Universitatea Cluj

Sâmbătă, 21 decembrie, s-au disputat trei meciuri în Liga Națională de baschet feminin, două în etapa a 9-a din grupa Vest și unul din etapa a 12-a din grupa Est. 

În cel mai atractiv duel al zilei, FCC Baschet Arad a câștigat cu Universitatea Cluj în deplasare, scor 52-73 (10-14, 11-26, 17-11, 14-22), asigurându-și astfel locul 2 în clasament după prima fază. Meciul a început cu run-uri de 8-0 reușite de ambele părți, iar după primul sfert tabela indica 10-14 în favoarea Aradului. Sfertul doi a fost mai animat iar arădencele au fost superioare în joc, fiind eficiente pe ambele faze ale jocului. Vizitatoarele au reușit faze spectaculoase și au avut o productivitate foarte bună, iar astfel la pauză s-a intrat cu scorul de 21-40.

La reluare, elevele lui Manuel Rodriguez au avut o perioadă de secetă în atac iar ”U” Cluj a mai recuperat din diferență, 31-40. Primul coș al sfertului pentru FCC Baschet Arad a venit din partea lui Webb pe contraatac, 31-42. Clujencele se apropie la 6 lungimi după reușita semnată de Uiuiu, 36-42. Kilin punctează pentru 38-42, iar Karakasevic execută un three-point play, 38-45. Înaintea sfertului patru, Aradul avea un avantaj de 13 puncte, 38-51. Gruparea oaspete mărește din nou turația și se distanțează pe tabelă, în timp ce Universitatea nu găsește prea multe soluții de a marca. FCC Baschet Arad obține astfel o victorie clară pe terenul celor de la Universitatea Cluj la o diferență de 21 de puncte.

Adrienne Webb de la învingătoare a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 20 de puncte, iar Artavia Ford a înscris 12 puncte, cele mai multe de la clujence. Dora Ardelean a reușit de asemenea să înscrie 12 puncte.

CSM Satu Mare a învins cu greu pe Sirius Târgu Mureș, scor 60-57 (22-13, 2-10, 16-13, 20-21). În sfertul al doilea, vicecampioana a reușit să înscrie doar două puncte, iar dificultățile au continuat și în repriza secundă. Cu mai puțin de 2 minute până la final, oaspetele conduceau la un punct după coșul reușit de Emeșe Gal, 56-57, dar Mosby și Olah au înscris punctele care au adus victoria pentru sătmărence. 

Bernice Mosby cu 19 puncte și Andreea Feises cu 12 puncte au fost cele mai bune marcatoare ale celor două echipe.

În singurul meci al zilei din grupa Est, CS Phoenix Știința Constanța a trecut pe teren propriu de Agronomia București, scor 64-53 (17-18, 22-15, 15-9, 10-11). Boogie Brozoski s-a evidențiat 23 de puncte și șase pase decisive pentru Constanța, în timp ce Anca Șipoș a reușit un double-double format din 22 de puncte și 11 recuperări pentru Agronomia.

*Foto: Andreea Vlase/Facebook FCC Baschet Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii