Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ioana Ghizilă, nou record stagional de puncte pentru o jucătoare sub 22 de ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.12.2017

Ioana Ghizilă a stabilit cea mai bună performanță a unei jucătoare sub 22 de ani în ceea ce privește punctele înscrise într-un meci din actuala ediție de campionat. Fundașul Universității Cluj-Napoca a reușit 18 puncte în restanța din etapa a 2-a cu SCM Timișoara.

Fundașul de 20 de ani a intrat în 5-ul de start al clujencelor și jucat 26:15 minute. A avut procentaj perfect din spatele semicercului, cu 5 din 5,  a înscris o aruncare de două puncte din trei, iar de la linia de fault a transformat una din două libere. A mai adăugat 4 recuperări și o pasă decisivă pentru 20 în dreptul eficienței.

Cele 18 puncte reușite de Ghizilă cu Universitatea Cluj stabilesc noul record stagional pentru o jucătoare sub 22 de ani.

Andreea Beldian deținea precedenta performanță. Aceasta a contribuit cu 17 puncte la victoria obținută UPM BC Sirius Târgu Mureș cu un buzzer beater în jocul cu CSBT Alexandria, din etapa a 2-a. Și extrema de 21 de ani a înscris atunci 5 triple.

În acest sezon echipele sunt obligate să aibă în teren o jucătoare sub 22 de ani pe tot parcursul primelor zece minute. Ghizilă și Beldian se numără printre tinerele care se bucură de încrederea antrenorilor și în celelalte sferturi, având medii de peste 20 de minute/meci.

*foto: Marius Jucan, Jeff Warder

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/news/incredible-fan-passion-still-driving-acs-sepsi

    cu 6 ani în urmă (08.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii