Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Jordan Hawkins este noul pivot al Agronomiei București

Jordan Hawkins este noul pivot al Agronomiei București

Agronomia București și-a mai luat o americancă în pauza pentru naționale. Jordan Hawkins este a doua stranieră care se alătură formației bucureștene, care a început sezonul doar cu jucătoare autohtone în lot. Hawkins este pivot, are 22 de ani și va fi la a doua echipă în Europa, după ce a început sezonul la ZKK Kraljevo, liderul din Serbia.

Agronomia București este momentan pe locul 5 în grupa Est din Liga Națională de Baschet Feminin, cu un bilanț de 2 victorii și 3 înfrângeri. Formația pregătită de Milan Sokic a folosit în primele meciuri din acest sezon doar jucătoare autohtone, cu veterana Anca Șipoș ieșind în evidență cu medii de 16,4 puncte, 10,4 recuperări și 2,6 pase decisive.

Echipa bucureșteană și-a luat două americance în această lună. Prima recrutată a fost Marquita Daniels. Fundașul a debutat deja pentru Agronomia în manșa a doua din primul tur al Cupei României, meci pierdut în 10 noiembrie la Târgu Mureș la 7 puncte, dar care a adus calificarea alb-verzilor în faza următoare. Daniels a jucat 29:19 minute și a încheiat cu 11 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 4 turnovers și 5 intercepții, cu +2 eficiență.

Agronomia a luat-o și pe Jordan Hawkins în pauza pentru naționale, mutare anunțată de agenția care o reprezintă. Hawkins are 22 de ani, 1,88 metri înălțime și este pivot. Aceasta se află la primul său sezon în Europa, după ce a terminat colegiul în această vară. A jucat în NCAA 2 pentru Wilmington (sezonul 2015-2016), cu medii de 6,3 puncte, 6,9 recuperări și 1,9 capace în 25 de meciuri. În perioada 2016-2019 a evoluat pentru Assumption, tot în NCAA 2. În ultimul sezon a bifat 28 de partide, cu medii de 7 puncte și 4,4 recuperări.

În această vară, pivotul a făcut trecerea pe continentul nostru și a semnat cu ZKK Kraljevo cu care a jucat în campionatul Serbiei și în Liga Adriatică. În competiția internă a intrat în 5 partide, cu medii de 2 puncte, 2,2 recuperări, 0,4 assist-uri, 1 turnover și 1,8 eficiență în 12:59 minute. În Liga Adriatică a jucat 6 meciuri, cu medii de 5,8 puncte, 3,7 recuperări, 1 turnover și 6,3 eficiență în 16:56 minute. Kraljevo este pe primul loc în campionatul țării vecine, cu 5 victorii și o înfrângere, la egalitate cu alte două formații, în timp ce în WABA ocupă locul 5 cu 3 victorii și 3 înfrângeri.

Agronomia reia joi meciurile din campionat după pauza mai mare de două săptămâni, pentru naționale. Bucureștencele joacă mâine, de la ora 19:00, pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în etapa a 7-a din grupa Est, ultima din tur. După trei zile, elevele lui Milan Sokic vor juca în deplasare pe terenul Rapidului.

*foto: zkk-kraljevo.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii