Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Maja Miljkovic, noul fundaș de la CSM Satu Mare

Maja Miljkovic, noul fundaș de la CSM Satu Mare

CSM Satu Mare a anunțat a doua stranieră pe care se va baza în stagiunea 2019/2020, prima transferată. Maja Miljkovic se alătură formației lui Goran Boskovic după ce a evoluat în ultimele două sezoane în campionatul Turciei. Fundașul de 31 de ani revine în Liga Națională după șase ani de la experiența alături de CSM Târgoviște. În această vară sârboaica a jucat alături de naționala Serbiei la europeanul de senioare, unde a câștigat bronzul.

Brittany Denson era singura stranieră anunțată până acum de vicecampioana României pentru sezonul următor. Sportiva cu dublă cetățenie, americană și armeană, este singura jucătoare străină care a jucat la CSM Satu Mare în sezonul precedent și a fost confirmată până acum pentru stagiunea următoare.

Formația sătmăreană a anunțat pe pagina sa de facebook transferul celei de-a doua straniere din lot. Maja Miljkovic vine de la Kayseri Spor, din prima ligă turcă, la care a evoluat în ultimele două sezoane.  Conform statisticilor de pe eurobasket.com, în ultima ediție de campionat a intrat în 22 de meciuri, cu medii de 6,7 puncte, 2,8 recuperări, 2,8 pase decisive și 2,5 turnovers în 22.9 minute.

Sârboaica a jucat de-a lungul carierei prin mai multe țări. A evoluat în Spania la Celta Vigo, în perioada 2007-2009. Au urmat patru sezoane în care a jucat la formații participante în Euroligă. În 2009 a trecut în Ungaria la Sopron, iar după aceea a evoluat în Franța la Bourges și Tarbes. A urmat precedenta sa trecere prin Liga Națională de Baschet Feminin, în ediția 2012-2013.

A fost legitimată atunci la CSM Târgoviște, cu care a trecut de prima fază a grupelor în cea mai importantă competiție feminină a cluburilor europene. Miljkovic a evoluat atunci în 13 meciuri, cu medii de 5,5 puncte, 1,9 recuperări și 1,6 pase decisive în 15.5 minute. În Liga Națională sârboaica a bifat 31 de partide, cu medii de 5,6 puncte, 1,8 recuperări și 2,5 assist-uri în 16:32 minute, cu 6,5 eficiență. Dâmbovițencele au pierdut atunci finala în decisiv, dar au câștigat cupa. În competiția eliminatorie, Miljkovic a intrat în 6 meciuri, cu medii de 6 puncte, 3,5 recuperări, 2,8 assist-uri și 1,5 intercepții în 20:14 minute, cu 8,7 eficiență.

După despărțirea de CSM Târgoviște a evoluat două sezoane în Rusia, la Enisey. Au urmat două sezoane în Belgia, unde a jucat pentru Namur și Castors Braine, iar în 2017 s-a dus în prima ligă turcă, la AGU Spor (actuala Bellona Kayseri), unde în primul sezon a fost coechipieră cu căpitanul naționalei României, Gabriela Mărginean.

Maja Miljkovic a făcut parte în această vară din lotul Serbiei la Women's EuroBasket. A jucat în 4 meciuri, cu medii de 4,8 puncte, 2 recuperări, 1,8 pase decisive și 1,3 intercepții în 16.2 minute, cu 5,5 eficiență. A câștigat bronzul european la Belgrad. Mai are în palmares titluri în Franța și Belgia, dar și medalii la europenele și mondialele de junioare.

Formația sătmăreană le-a mai transferat în această vară pe Alina Podar, Flavia Ferenczi, Adina Stoiedin, Carla Popescu, dar și pe antrenorul Goran Boskovic. Pe lângă Denson, continuă alături de vicecampioană Andrea Olah (Orosz), Andreea Huțanu, Adina Pop și Anamaria Kadar.

CSM Satu Mare începe luni, 2 septembrie, pregătirea pentru noul sezon. Până acum au fost anunțate două amicale, la Budapesta, cu Csata. Alb-roșiile încep meciurile oficiale cu două deplasări. În 2 octombrie vor juca pe terenul celor de la CSM Sibiu, iar în 5 octombrie vor merge la FCC Baschet Arad. Primul meci pe propriul teren în noua ediție de campionat va fi în 9 octombrie, cu CSU Oradea.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii