Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mihaela Mihai a condus tânăra echipă din Alexandria spre victorie în cupă, secondată de Cucu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.09.2018

Duelul dintre CSM Alexandria și CS Agronomia București a fost printre cele mai strânse din prima manșă a primului tur din Cupa României de baschet feminin. Gazdele s-au impus cu 58-54, preluând conducerea în ultimul sfert. Alexandra Chițanu, de la oaspete, a fost coșghetera partidei, terminând în double-double. Singura senioară de la gazde, Mihaela Mihai a contribuit cu 20 de puncte la victorie.

Primul sfert le-a aparținut oaspetelor, care au avut un avans de 11 puncte la prima pauză. Căpitanul gazdelor, Mihaela Mihai, a reușit 10 puncte la rând prin care și-a readus echipa în joc. Noua formație din Alexandria a reușit să preia conducerea pe final și să se impună în prima manșă.

Mihaela Mihai a fost coșghetera echipei conduse de Mădălin Piperea, cu 20 de puncte în 35:32 minute. Fundașul de 28 de ani a marcat 3 din 10 aruncări de două puncte și 3/7 de la mare distanță. A transformat 5 din 6 aruncări de un punct. A mai contribuit cu 7 recuperări (3 ofensive/4 defensive), 4 pase decisive și 4 intercepții.

Tânăra Paloma Cucu a secondat-o cu 11 puncte în 29:18 minute. A încheiat partida cu 5/7 la șuturile de două puncte, 0/1 de la distanță și 1/7 de la linia de fault. A mai avut 4 recuperări (2/2), 2 pase decisive, dar și 5 mingi pierdute. Aceasta a făcut parte în sezonul precedent din echipa cu care CSS Alexandria câștiga titlul la U16.

Alexandra Chițanu, de la oaspete, a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte (8/13 la șuturile din semicerc, 0/1 de la distanță și 5/8 de la linia de fault). A încheiat în double-double, cu 11 recuperări (3/8). A mai avut 5 mingi pierdute și 5 intercepții în 36:16 minute.

Sonia Vilcinschi a început partida cu 7 puncte în primele trei minute și a încheiat-o cu un total de 17. A jucat 33:38 minute, cu 4/7 la aruncările de la semidistanță, 2/5 de afară și 3/4 de la linia de fault. A mai avut 8 recuperări (4/4), 3 pase decisive, 4 mingi pierdute și o intercepție.

Returul dintre CS Agronomia București și CSM Alexandria se joacă sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 18:00, pe terenul formației bucureștene. Se califică mai departe învingătoarele celor 6 duble și o norocoasă învinsă. Ecartul de 4 puncte a fost cel mai mic în manșa tur și s-a înregistrat la două partide, cea de la Alexandria și cea dintre Universitatea Cluj și Phoenix Constanța.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii