Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mutare la miez de noapte realizată de CSM Satu Mare în detrimentul lui CSM Târgoviște

Baschet .ro

Baschet .ro
24.10.2020

Mutare la miez de noapte realizată de CSM Satu Mare în detrimentul lui CSM Târgoviște

Chiar dacă Liga Națională de Baschet Feminin nu reușește să atragă foarte mulți împătimiți ai baschetul, sălile de baschet fiind aproape goale la meciurile desfășurate în ultimii ani, excepție făcând sala din Sfântu Gheorghe, competiția reușeste să iasă în evidență destul de des cu ceea ce se întâmplă în afara terenului de baschet.

O astfel de situație ciudată s-a petrecut în debutul sezon competițional 2020/2021. Anunțate drept noul transfer al echipei din Târgoviște, sportivele Kilin Tunde și Teodora Neagu nu vor începe stagiunea alături de gruparea din Cetatea Chindiei chiar dacă au efectuat două săptămâni de antrenamente sub îndrumarea tehnicianului Cătălin Tănase. Conform surselor noaste, cele două sportive au luat decizia de a rezilia unilateral înțelegerea cu CSM Târgoviște pentru a îmbraca tricolul echipei din Satu Mare, grupare ce se confruntă cu grave probleme de efectiv. Cu toate că aveau o înțelegere scrisă, sportivele ar fi comunicat rezilierea în miez de noapte, printr-un e-mail transmis conducerii clubului din Cetatea Chindiei, iar la scurt timp ar fi părăsit orașul.

Mutarea a fost realizată în noaptea dinspre 12 spre 13 octombrie, când cele două sportive au decis să părăsească apartamentul unde locuiau în Târgoviște, deși participaseră la mai multe antrenamente alături de CSM Tâgoviște, inclusiv în seara de 12 octombrie. Decizia sportivelor a fost cu atât mai surprinzătoare pentru conducerea echipei din județul Dâmbovița cu cât cele două sportive și-ar fi ales mărimea și numărul la echipamentul pe care urma să îl poarte alături de CSM Târgoviște respectiv în dimineața zilei de 12 octombrie și-ar fi luat la pachet mâncarea pentru toată săptămâna în curs. De asemenea, niciuna dintre coechipierele celor două sportive nu ar fi cunoscut intențiile lor de a părăsi gruparea dâmbovițeană și nici despre negocierile pe care aceste le-au purtat cu CSM Satu Mare cât timp participau la antrenamentele coordonate de Tănase. Actualmente, Tunde Kilin și Teodorea Neagu se află în lotul de sportive al CSM Satu Mare alături de care vor debuta în sezonul 2020/2021.

În ceea ce privește formația din Târgoviște, presa locală (sportimpact.ro) afirmă că CSM-ul a convins FIBA să mai îngăduie echipa de baschet în competiția internă cu condiția achitării datoriilor către foștii colaboratori. Astfel, fosta campionă a României va evolua în următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet feminin, însă nu și în Cupa României la baschet feminin. Motivul pentru care Târgoviște nu va evolua în Cupa României este legat, aparent, de decizia celor două sportive de părăsi gruparea care și așa se antrena într-un efectiv redus. Rămâne de observat reacția președintelui Ciprian Savu și a CSM Târgoviște cu privire la această mutare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    ...
    2 jucatoare cinstite, care nu pot juca la Moroieni. Nu le lasa constiinta

    cu 3 ani în urmă (25.10.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii