Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov primește vizita Rapidului în primul meci al etapei a 9-a din grupa Est

Olimpia CSU Brașov primește vizita Rapidului în primul meci al etapei a 9-a din grupa Est

Olimpia CSU Brașov și Rapid București se întâlnesc vineri, de la ora 13:00, în primul meci al etapei a 9-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Brașovencele sunt pe trei în clasament și vin după înfrângerea cu campioana, iar bucureștencele au urcat pe cinci după două victorii la rând, primele din sezon. Olimpia CSU și-a adjudecat ultimele 9 confruntări directe, feroviarele câștigând ultima dată în urmă cu șapte ani.

Olimpia CSU Brașov este pe locul trei în grupa Est cu 11 puncte după 4 victorii și 3 înfrângeri. Alb-albastrele au pierdut acasă în prima etapă a returului, 61-88 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, la două zile după ce se impuneau pe teren propriu cu 87-71 în fața celor de la Phoenix Știința Constanța. În celelalte meciuri disputate acasă, formația de sub Tâmpa mai are o victorie (86-55 cu CSM Alexandria) și o înfrângere (57-78 cu CSM Târgoviște).

Rapid București a urcat pe locul 5 cu 9 puncte (2/5) după ce a obținut primele două victorii din acest sezon, ambele acasă (74-55 cu CSM Alexandria și 67-59 cu Agronomia București). În deplasare alb-vișiniile au pierdut toate cele trei partide de până acum în campionat (57-79 la Agronomia, 54-90 la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și 44-80 la Phoenix Știința Constanța).

Olimpia CSU Brașov are și patru straniere în lot, căpitanul Biljana Pesovic având cele mai bune medii la puncte (16,4 pe meci) și pase decisive (3,7). Nikolina Zubac o urmează cu 12,9 ppg și 6 recuperări (cea mai bună recuperatoare a echipei). Ecaterina Armanu are 12 ppg, Dragana Zubac 11,7 și Cristalah Lyons 10,5.

Rapidul se bazează pe jucătoare autohtone. Florina Stănici (Diaconu) este coșghetera echipei cu 18,1 puncte pe meci, căpitanul fiind lider și la pase decisive cu 4,1 assist-uri pe partidă. Natalia Burlakova o urmează cu 11,7 puncte pe partidă, iar Gabriela Vlad este cea mai bună recuperatoare (medie de 6 recuperări), având și 7,1 ppg.

Meciul tur dintre cele două echipe a avut loc la Sala Rapid în 5 octombrie și a contat pentru etapa a 2-a. Scorul a fost 65-73 după ce oasptele au început mai bine, rapidistele au revenit și au condus până la jumătatea sfertului patru, după care nu au mai înscris și brașovencele au trecut din nou la conducere. Florina Stănici (Diaconu) era coșghetera acelui meci cu 27 de puncte, plus 5 assist-uri, ieșind cu 5 faulturi. La învingătoare Biljana Pesovic a fost în double-double cu 25 de puncte și 11 recuperări, iar surorile Zubac au contribuit cu 16 și 11 puncte.

18 confruntări directe au fost între cele două formații în competițiile interne. Primele au fost în ediția 2010-2011 a cupei, iar Rapidul mergea mai departe cu un egal și o victorie. Feroviarele au în total 4 succese contra alb-albastrelor, dar ultimul datează de peste șapte ani, în aprilie 2012, la Brașov. Olimpia CSU a obținut 9 victorii la rând de atunci și are în total 13 contra Rapidului. Reamintim că până la duelul din tur a fost o pauză de aproape patru ani în care cele două echipe nu s-au mai întâlnit, cât formația bucureșteană a evoluat în eșalonul secund.

Olimpia CSU Brașov și Rapid București se întâlnesc vineri, de la ora 13:00, la Sala D.P. Colibași. Vor arbitra Amalia Marchiș, Vlad Potra și Ianca Szoks, cu Svetlana Simion comisar.

*foto: Sport Total – Rapid Bucuresti facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii