Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București obține a 3-a victorie la rând în grupa Est pe terenul Olimpiei CSU Brașov

Rapid București obține a 3-a victorie la rând în grupa Est pe terenul Olimpiei CSU Brașov

Rapid București a revenit de la -24 și s-a impus la Brașov în etapa a 9-a a grupei Est din LNBF. Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și formația bucureșteană s-a încheiat cu scorul de 87-92, pe sferturi: 26-18, 22-18, 19-35, 20-21. Gazdele au avut un început mai bun și s-au distanțat la 24 de puncte spre jumătatea sfertului secund, dar și-au scos prea repede piesele de bază din teren și Rapidul nu a cedat. Bucueștencele au revenit treptat, fiind precise din afara semicercului, au preluat conducerea în finalul sfertului trei și au rezistat în ultimele minute, reușind prima victorie în deplasare în acest sezon.

Olimpia CSU Brașov a început meciul cu Biljana Pesovic, Bianca Voica, Ecaterina Armanu, Romina Filip și Nikolina Zubac. Rapid București le-a avut în primul cinci pe Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Gabriela Vlad și Sonia Cazacu.

Pesovic a înscris primele 6 puncte ale partidei, iar N. Zubac a dus scorul la 7-0. Burlakova înscria primul coș al oaspetelor la intrarea în minutul trei, iar Stănici făcea 7-4, profitând de două minute fără coș pentru gazde. Voica reușea prima triplă a meciului și transforma două libere cu care ducea gazdele la +8 după două minute fără punct pentru vizitatoare. Diferența a crescut la 11 după tripla lui Filip, dar bucureștencele s-au apropiat la două prin punctele lui Cazacu, Bejan și Pantazi (prima reușită de afară a oaspetelor). D. Zubac și Armanu au răspuns cu coșuri de la distanță și la prima pauză scorul era 26-18.

Debutul sfertului secund le-a aparținut alb-albastrelor, care au reușit un run de 16 puncte (8 D. Zubac, 6 Pesovic și 2 Armanu), prin care s-au distanțat la cea mai mare diferență din acest meci, 24 de puncte, 42-18. Stănici (Diaconu) înscria primul coș al oaspetelor în sfertul secund după aproape cinci minute, iar Burlakova își apropia echipa la 20 de puncte. Gazdele s-au văzut prea repede învingătoare și au trimis în teren un cinci foarte tânăr, inclusiv cu jucătoare sub 20 de ani, iar alb-vișiniile nu au cedat și s-au apropiat la 10 puncte după ce au avut două run-uri de 7 puncte. La jumătatea partidei tabela arăta 48-36.

Olimpia CSU a revenit cu jucătoarele mai experimentate în teren, iar Filip și N. Zubac au marcat primele după revenirea de la vestiare, pentru 53-36. Au urmat peste trei minute fără punct pentru alb-albastre, timp în care Cazacu, Stănici și Lupusavei (8 puncte la rând) au strâns ecartul la cinci lungimi, 53-48. D. Zubac l-a dus la 9 puncte, dar oaspetele s-au apropiat la un singur punct pe mâna lui Stănici, Lupusavei și Cazacu. Pesovic și N. Zubac au dus formația brașoveană la +4, dar Burlakova și Stănici au egalat. D. Zubac a înscris de afară ultimul coș al gazdelor în acest sfert, când mai era un minut și jumătate până la ultima pauză. Vlad a egalat cu o reușită de la distanță și Stănici transforma patru libere, ducându-le pe oaspete prima dată la conducere. La ultima pauză tabela arăta 67-71.

Pesovic și N. Zubac au egalat în startul sfertului patru, în care bucureștencele au avut nevoie de aproape două minute pentru primul coș, reușit de Vlad din afara semicercului. Filip a transformat o liberă, iar Manea și o nouă triplă a lui Vlad au dus Rapidul la cel mai mare avantaj în acest meci, 7 puncte la 72-79. D. Zubac le-a apropiat pe gazde la trei lungimi, Burlakova mărea ecartul la cinci, iar Pesovic scutura plasa de afară, transforma libera după tehnicul încasat de banca oaspete și făcea 80-81. Vlad a mai înscris o dată de la distanță și Burlakova mărea ecartul la 5, dar Pesovic își păstra echipa la 2 puncte în spate. Vlad și-a trecut în cont o nouă triplă, iar Filip și Pantazi au marcat ultimele puncte. Nu s-a mai înscris în ultimul minut și jumătate, iar scorul final a fost 87-92. Rapidul obține a 3-a victorie la rând în grupa Est, prima în deplasare, în timp ce Olimpia CSU pierde al doilea meci consecutiv.

Oaspetele au făcut diferența din spațiul de trei secunde, cu 48 de puncte față de 32, având 29 de puncte marcate după greșeli adverse față de 15. Banca gazdelor a contribuit cu 31 de puncte și a oaspetelor cu 15. 22-28 a fost scorul la coșuri de două puncte reușite, 9-8 la triple (cu un procentaj mult mai bun pentru feroviare) și 16-12 la libere transformare. 47 de recuperări au avut brașovencele și 38 bucureștencele.

Dragana Zubac a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte (3x3), plus 5 recuperări. Biljana Pesovic a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, fiind aproape de triple-double cu 24 de puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive, plus 6 intercepții. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: N. Zubac 11 puncte, Filip 9 puncte (6 recuperări, 5 intercepții), Voica 7 puncte, Armanu 5 puncte (7 recuperări), Al Ash Hab 2 puncte (6 recuperări) și Pătrașcu 2 puncte.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera Rapidului cu 22 de puncte plus 8 pase decisive. Au urmat-o cu câte 19 puncte Natalia Burlakova (plus 6 recuperări) și Gabriela Vlad (6x3). Pentru Rapid București au mai înscris: Lupusavei 10 puncte, Cazacu 7 puncte (8 recuperări), Pantazi 5 puncte, Manea 5, Bejan 3 și Calin 2 puncte.

După acest rezultat Olimpia CSU Brașov rămâne pe locul trei cu 12 puncte (4 victorii/4 înfrângeri). Rapid București urcă momentan pe locul patru cu 11 puncte (3 victorii și 5 înfrângeri). În etapa următoare, din 7 decembrie, Rapid București primește vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, iar Olimpia CSU Brașov va juca în deplasare cu CSM Târgoviște.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii