Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi-SIC a cedat partida cu ESBVA Lille din EuroCup

Sepsi-SIC a cedat partida cu ESBVA Lille din EuroCup

Sepsi Sfântu Gheorghe s-a văzut înfrântă după un meci intens în fața celor de la ESBVA Lille Métropole, scor 73-70 (20-21, 14-15, 16-14, 23-20). Disputa din Sepsi Arena a contat pentru grupa G a EuroCup Women.

Echipele de start

Sepsi: Annemarie Godri-Părău, Rebekah Gardner, Jovana Pasic, Andra Mandache, Rebecca Tobin

ESBVA: Sandra Ygueravide, Haley Peters, Johanne Gomis, Mousdandy Djaldi-Tabdi, Djene Diawara

Întâlnirea s-a desfășurat sub semnul echilibrului în cea mai mare parte iar învingătoarea s-a decis în ultimele minute. La jumătatea primului sfert, oaspetele s-au distanțat la 7 lungimi, 8-15. Gazdele au recuperat din diferență treptat și chiar au încheiat la conducere actul întâi, 21-20.

Gomis a modificat prima tabela în sfertul doi cu un coș de la mare distanță, 21-23 iar Kincso Kelemen a marcat la rândul ei din același procedeu, 24-25. Franțuzoaicele au mărit din nou ecartul la 7 puncte prin Sandra Ygueravide, scor 25-32. Două libere transformate de Ruzickova au apropiat-o pe Sepsi la 2 puncte, 30-32. Tot ea a adus formația din Sfântu Gheorghe în avantaj după un lay-up reușit, 36-34, scor înregistrat după prima repriză.

La reluare, Jovana Pasic a înscris din spatele semicercului pentru 39-34 iar Mandache a marcat din apropiere, 41-36. Gardner a executat un three-point play și scorul a devenit 44-36 iar Sepsi înregistra cel mai mare avantaj de până atunci. Totuși, Lille Métropole a avut un run de 11-0 și a trecut din nou la conducere, 44-47. Trupa antrenată de Zoran Mikes a reușit treacă din nou la conducere după un coș de afară semnat de Pavlopoulou, 50-47, dar înaintea sfertului decisiv tabela indica 50-50.

Ultimele zece minute ale meciului au fost cele mai echilibrate iar combatantele au trecut alternativ la conducere. Cu 2 minute și 51 de secunde rămase, Sepsi avea un avantaj de un punct pe tabelă, 66-65. Ygueravide a înscris de la mare distanță și scorul a devenit 66-68. Un alt coș de trei puncte al echipei franceze a majorat ecartul la 5 lungimi, 66-71. Gardner a transformat două aruncări libere și a dus scorul la 70-71 când mai erau 8 secunde de joc din timpul regulamentar. Ulterior, adversarele au punctat la rândul lor din dreptul liniei de fault, 70-73. Sepsi nu a reușit să fructifice ultimul atac și a pierdut în cele din urmă la limită această confruntare.

Principalele remarcate

Sepsi Sfântu Gheorghe: Rebekah Gardner cu 21 de puncte, 9 recuperări, 5 assist-uri și o intercepție; Jovana Pasic cu 12 puncte, 2 recuperări și un capac

ESBVA Lille Métropole: Sandra Ygueravide cu 18 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări și o intercepție; Johanne Gomis cu 12 puncte, 4 assist-uri, 2 recuperări și 2 intercepții; Lisa Berkani cu 12 puncte, 4 pase decisive și 3 intercepții

*Foto: FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii