Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe bifează a 7-a victorie consecutivă în grupa Est din LNBF

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe bifează a 7-a victorie consecutivă în grupa Est din LNBF

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a 7-a victorie la rând în grupa Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și campioană s-a încheiat cu 61-88, pe sferturi: 15-19, 8-24, 19-28, 19-17. Gazdele au condus la început, grație reușitelor lui Pesovic, dar Sepsi a preluat controlul și a rupt echilibrul în sfertul secund, continuându-și parcursul perfect din campionat. Covăsnencele au făcut diferența din semicerc.

Cele două echipe au avut doar o zi între meciurile din etapa a 7-a și primul meci al returului în grupa Est. Olimpia CSU Brașov a început partida cu Biljana Pesovic, Bianca Voica, Ecaterina Armanu, Romina Filip și Nikolina Zubac. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a trimis în primul cinci pe Jovana Pasic, Nora Demeter, Jelena Vucetic, Andra Mandache și Chrissy Givens.

Pesovic a înscris primele două puncte, iar Vucetic și Givens au făcut 2-4. Pesovic a mai pus cinci puncte pe tabelă pentru 7-4, cel mai mare avans al gazdelor. Mandache și Vucetic au egalat, iar aceeași Pesovic le-a dus pe brașovence ultima dată în față, la 9-7. Au urmat aproape cinci minute în care alb-albastrele nu au găsit drumul spre coș. Givens a reușit prima triplă a meciului, iar Butler și Vucetic au dus scorul la 9-13. N. Zubac, Voica și Armanu au egalat la 13. Orban și Butler le-au dus pe oaspete la +4, iar N. Zubac și Godri-Părău marcau pe final de sfert și scorul primei pauze a fost 15-19.

Startul sfertului secund i-a aparținut campioanei. Orban, Godri-Părău și Givens au dus scorul la 15-27. Filip a marcat primul coș al gazdelor în acest sfert după aproape patru minute și jumătate, după care a reușit o nouă triplă și a înjumătățit diferența. Au urmat alte două minute fără coș pentru brașovence, timp în care Orban, Godri-Părău și Mandache au mărit distanța la 14 puncte, 21-35. N. Zubac a transformat două libere după care brașovencele au încheiat perioada de joc cu alte trei minute de secetă în atac. Mandache, Godri-Părău și Pasic au mărit și mai mult diferența, iar la jumătatea partidei tabela arăta 23-43.

Filip a marcat prima după revenirea de la vestiare, iar Mandache a înscris 7 puncte la rând pentru 25-50. Până la finalul sfertului diferența a oscilat între 22 și 29 de puncte. La ultima pauză scorul a fost 42-71. Sepsi s-a dus la +31 în mai multe rânduri, iar gazdele s-au apropiat cel mai mult până la 25 de puncte în sfertul patru. Scorul final a fost 61-88 și campioana obține a 7-a victorie consecutivă în grupa Est, în timp ce pentru Olimpia CSU Brașov este a 3-a înfrângere în acest campionat.

Andra Mandache a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 16 puncte (plus 7 recuperări), fiind cea mai eficientă de pe teren. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Orban 15 puncte, Butler 12 puncte (9 recuperări), Givens 9 puncte, Godri-Părău 9 puncte (7 pase decisive), Demeter 9 puncte (5 recuperări), Vucetic 7 puncte, Pasic 5, Topuzovic 3 și Kovacs 3 puncte.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare de la învinse cu 16 puncte (5 assist-uri). Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Filip 14 puncte (5 recuperări), D. Zubac 11 puncte, N. Zubac 10, Armanu 8, Voica 1 și Dumitru 1 punct.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează miercuri, 27 noiembrie, de la ora 18:30, meciul din etapa a 5-a a EuroCup, la Galatasaray Istanbul. În runda a 9-a din campionat covăsnencele joacă acasă cu Phoenix Șiința Constanța, iar Olimpia CSU Brașov primește vizita Rapidului săptămâna viitoare.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii