Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Shereen Sutherland a ajuns la o înțelegere cu Phoenix CSU Simona Halep

Shereen Sutherland a ajuns la o înțelegere cu Phoenix CSU Simona Halep

Phoenix CSU Simona Halep este noua echipă a jucătoarei Shereen Sutherland. Americanca în vârstă de 26 de ani a evoluat ultima oară în Franța la Club Basket Ifs, iar acum a venit în România pentru a pune umărul la dezvoltarea grupării din Constanța.

Extrema de forță a mai jucat de-a lungul carierei profesioniste la Helios Basket Valais (Elveția) și Uppsala Basket (Elveția). Sutherland a absolvit în anul 2017 Colegiul Irvine Riverside din California, unde în sezonul 2016-2017 a avut medii statistice de 11.7 puncte și 6.6 recuperări în cele 31 de partide în care a fost prezentă pe teren.

Clubul de la malul mării și-a exprimat intenția de face pasul spre marea performanță încă din acest sezon, astfel că a luat hotărârea de a transfera mai multe jucătoare străine care să ajute la îndeplinirea acestui obiectiv. Trupa condusă de Miroslav Popov are la dispoziție întreg returul din LNBF dar și partidele restante cu ”U” Cluj și FCC Baschet UAV Arad pentru a avansa cât mai sus în clasament.

Despre cea mai recentă achiziție, președintele lui Phoenix CSU, Cristian Mănăstireanu, ne-a spus:

„Pe Shereen Sutherland am avut-o în vizor dinainte de turneul organizat de clubul nostru la Constanța. Am avut acele cazuri de COVID și nu am reușit din păcate să participăm. Shereen este o jucătoare deosebită, cu niște calități fizice impresionante. Poate să joace cu ușurință pe pozițiile 3-4-5, reprezentând un atuu pentru echipa noastră. Cred că va fi o altă surpriză având în vedere calitățile ei fizice și  tehnice și experiența acumulată în Europa la cele 3 cluburi, ultimul din Franța, fiind un campionat puternic în Europa.

Dorim să le folosim pe toate strainele transferate în turneul de la Arad, doar că nu sunt la forma lor maximă având în vedere că doar ce au ajuns la echipă și nu au avut timp pentru a se adapta la fusul orar. Este nevoie de timp și răbdare pentru a avea și cea mai bună chimie între jucătoare, staff, club.”

-------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii