Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tia Wooten este noua jucătoare a celor de la Phoenix CSU Simona Halep

Tia Wooten este noua jucătoare a celor de la Phoenix CSU Simona Halep

Phoenix CSU Simona Halep Constanța a transferat-o pe jucătoarea Tia Wooten pentru a doua parte a sezonului 2020-2021 din LNBF.

În vârstă de 25 de ani, Wooten evoluează pe pozițiile 3-4 și a jucat ultima oară la Riva Basket în prima ligă elvețiană. La această formație, americanca a reușit să înregistreze în stagiunea precedentă medii statistice de 16.6 puncte, 11.4 recuperări, 1.8 intercepții și 1.2 pase decisive în 17 meciuri din campionatul intern.

La nivel de colegiu a evoluat în perioada 2014-2019 pentru Universitatea din Tennessee. Președintele clubului constănțean, Cristian Mănăstireanu, ne-a caracterizat astfel această baschetbalistă:

„Este o jucătoare interesantă, completă atât în atac cât și în apărare. A avut ceva probleme de adaptare la mâncarea românească, cu somnul fiind o diferență de fus orar. Ușor ușor își va reveni după un zbor obositor. Încă nu este în cea mai bună formă dar sperăm că până la începerea returului să se afle acolo.

Poziția ei preferată este 4, ceea ce noi ne-am dorit. Iarăși e nevoie de timp, iar dacă Tia Wooten va reuși să se adapteze la cerințele noastre cred că o să surprindem într-un mod plăcut jucătoarele de pe aceeași poziție cu ea din echipele adverse, desigur de calibrul și nivelul bugetului mic pe care-l avem la dispoziție în sezonul acesta, fiind puternic afectați de numărul testelor RT-PCR.”

Oficialul celor de la Phoenix a vorbit și despre regulamentele din competițiile sportive:

„Sperăm și așteptăm și fapte nu doar promisiuni din partea guvernanților de a reface ordinul MS - MTS în care să se permită testele rapide și desigur noile reglementări în legătură cu situațiile în cazul în care ai fost pozitiv sa nu se mai facă iarăși test sau în cazul în care am făcut vaccinul sa nu mai fim nevoiți să facem testare.”

-------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii