Stiri Cupa României Masculin

Aleksandar Todorov: „A fost cel mai bun meci al nostru în acest sezon”

Aleksandar Todorov: „A fost cel mai bun meci al nostru în acest sezon”

Sâmbătă, 11 ianuarie, SCM U Craiova a obținut un succes important în penultima etapă a primei faze din Liga Națională de Baschet Masculin. Trupa olteană a învins-o cu 94-88 pe U-BT Cluj-Napoca, după un meci foarte spectaculos, cu multe schimbări de situație.

La conferința de presă, Aco Todorov a spus câteva cuvinte despre jocul din BTarena pe care îl consideră cel mai bun din acest sezon. De asemenea, tehnicianul macedonian a reafirmat că este mândru de elevii săi.

Am venit aici știind că vom juca împotriva, probabil, a celei mai bune echipe din ligă în acest sezon. De asemenea, știam că avem mare nevoie de o victorie pentru a ajunge în Top 6. Chiar dacă am discutat mai mult cu jucătorii despre disputa cu Oradea de săptămâna viitoare, în momentul în care am văzut că avem un avantaj de 12 puncte, am început să credem că putem să învingem. Am evoluat cu o mare încredere în noi, chiar și în sfertul al treilea când eram conduși la opt puncte. A fost cel mai bun meci al nostru în acest sezon, am depus un efort uriaș, iar acest aspect se vede și la nivelul statisticilor. Am avut cinci jucători în double-digits și am adunat 24 de pase decisive. În noiembrie și decembrie am trecut printr-o perioadă dificilă dar, așa cum am spus și atunci o spun și acum: sunt mândru de acest grup de băieți pe care îi am aici.”

Întrebat care a fost cheia victoriei, Todorov a răspuns următoarele:

Am depus un efort colectiv foarte bun. Nu am văzut încă statisticile dar cred că doar la nivelul paselor decisive am fost mai buni astăzi. De asemenea, la capitolul aruncărilor de trei puncte. Noi am avut 54% și ei 28%, aproape dublu. Cu siguranță, putem vorbi despre cât de digicil este să evoluezi în două competiții. Acum doi ani formația mea juca în Liga Adriatică și se întâmpla să facem o partidă bună împotriva lui Partizan și apoi să pierdem în campionat în fața unei echipe ce nu câștigase niciodată în sala noastră. Se întâmplă și știu cât de greu este, mai ales pentru o trupă ce nu are o rotație foarte lungă. În orice caz, acum nu vreau să vorbesc despre Cluj, ci despre echipa mea și vreau să vă spun că am făcut cel mai bun meci al sezonului.”

La final, antrenorul lui SCM U Craiova a vorbit despre situația campionatului și despre șansele formației sale de a ajunge în Top 6.

Dacă Dinamo câștigă mâine, atunci șansele noastre de a ajunge în Top 6 sunt de 80-85%, sunt mari. Toate dintre cele patru echipe pot termina pe locul patru și toate pot încheia pe poziția a 7-a. Acesta e dezavantajul sistemului actual. Eu cred că sunt șapte formații ce merită să fie în Top 6 dar acest lucru nu se poate pentru că e Top 6, nu Top 7. Una dintre aceste patru echipe va trebui să evolueze într-o altă grupă valorică. De asemenea, vedem meciuri precum cel făcut de Dinamo la Sibiu, când a cedat în prelungiri. Fiecare duel este strâns și anul acesta sunt șapte echipe care chiar merită să fie în Top 6 și, din păcate, una este nevoită să joace în următoarea grupă.”

Pentru SCM U Craiova urmează două confruntări pe teren propriu cu CSM CSU Oradea, una în Cupa României și una în Liga Națională de Baschet Masculin.

*foto: sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii