Stiri Cupa României Masculin

Alin Borșa, în fața debutului în noul sezon: „Ne așteaptă un turneu dificil”

Alin Borșa, în fața debutului în noul sezon: „Ne așteaptă un turneu dificil”

Marți, 22 decembrie, Liga Națională de Baschet Masculin se reia cu noi turnee organizate în Târgu Jiu, Sibiu și Constanța. În afara lui CSM Oradea și SCM Timișoara, fiecare formație va disputa câte două partide.

CSM Târgu Jiu, una dintre cele trei gazde ale turneelor LNBM, va juca împotriva lui U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București. Cu această ocazie, va debuta în noua stagiune Alin Borșa, pivotul de 30 de ani al gorjenilor.

Am ratat primul turneu din cauza retestării pozitive, deși 90 zile de la primul test pozitiv nu mai trebuie nici macar o testare, dar se pare că FRB nu a fost de acord cu această regulă, fiind singura federaţie din țară care cere această testare, dar, asta este, trebuie să ne conformăm regulilor. A fost foarte greu pentru că aştept meciurile oficiale de aproape un an. Am urmărit meciurile echipei la TV şi m-am simțit ciudat că nu pot să fiu alaturi de ei şi să-i ajut, însă i-am încurajat cum am putut mai bine”, a declarat Borșa pentru csmtargujiu.ro.

Din cauza pandemiei, turul ediției 2020-2021 a Ligii Naționale de Baschet Masculin se desfășoară sub format de turnee, lucru care duce la o mai mare solicitare din punct de vedere fizic.

Sistemul cu turnee este ceva mai greu. În primul rând din punct de vedere fizic, pentru că riscul unor accidentări este mai mare, având 2-3 meciuri într-o perioadă de 2-4 zile. Apoi, un alt aspect este legat de timpul pentru refacere între meciuri, care este prea puţin, la fel ca şi timpul de pregătire tehnică şi tactică petru următorul meci. Este un sistem la care trebuie să ne adaptăm.

Iată cum prefațează Alin Borșa duelurile cu U-BT și Steaua:

Ne aşteaptă un turneu dificil. Aşa este, avem de înfruntat doi adversari foarte puternici. Va fi extrem de greu cu echipa Clujului, multiplă campioană a României, care se luptă pentru trofee an de an şi care joacă în cupele europene. Şi Steaua Bucureşti este un adverar extrem de redutabil. O echipă ce are în componenţă jucători străini cu multe sezoane în campionate puternice, dar şi cu baschetbalişti români cu experienţă foarte mare la nivelul Ligii Naţionale. Noi vom da totul pe teren şi sper la finalul zilei să fim noi cei fericiți. Terenul propriu este un avantaj indiferent de condiții. Puteam să avem un avantaj şi mai mare dacă aveam suporterii lângă noi. Sper să-i avem pe suporteri lângă noi cât mai curând posibil şi într-un numar cât mai mare.

Marți, 22 decembrie, de la ora 19, CSM Târgu Jiu o întâlnește pe CSA Steaua București în timp ce miercuri, 23 decembrie, de la ora 19, trupa lui Claudiu Alionescu își înfruntă forțele cu U-BT Cluj-Napoca.

*foto: csmtargiujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii