Stiri Cupa României Masculin

Andjelko Mandic: „Echipa noastră a fost construită foarte prost din punct de vedere strategic”

Paul Olar

Paul Olar
12.02.2016

BCM U Pitești traversează un sezon 2015/2016 extrem de modest. Afectată de penalizarea de la începutul campionatului, dar și de numeroase modificări, gruparea argeșeană se clasează pe penultimul loc în Liga Națională.

Pentru a lămuri cauzele numeroaselor insuccese, oficialii piteșteni au organizat o conferință de presă, invitați fiind Sorin Căprărescu, Alexandru Ziguli și Andjelko Mandic. Tehnicianul sârb consideră că rezultatele slabe sunt cauzate de o selecție neinspirată, declarând:

„Toate meciurile pierdute sunt din vina noastră. Asta au spus atât Sorin Căprărescu, cât și Alex Ziguli. Nu știu dacă s-a întâmplat vreodată în baschetul românesc ca cineva să fie penalizat cu trei puncte. Este un minus uriaș. Echipa a fost construită foarte prost din punct de vedere strategic. Am văzut câteva formule aici, în România, unele cu șapte străini și un român, altele cu mai puțini străini. Deci, strategic, Piteștiul a fost construită prost anul acesta. Străinii trebuie să compenseze acolo unde nu pot românii. Este greșit să aduci un străin pe același post pe care ai și un român. Cred că cineva a subestimat nivelul competiției. Această echipă are o mare problemă, și anume la recuperarea defensivă. Partea aceasta a baschetului e o muncă de echipă. Deci, echipa noastră trebuie să se lupte pentru minge. Cu toții știm cum se face un blocaj defensiv, e ceva firesc, ce se învață la juniori. Restul ține de motivația unui jucător de a prinde respectiva minge. Ok, să zicem că un jucător nu va prinde balonul, dar nici următorul nu va face asta. Dacă vorbim de ultimul meci, cu Timișoara, era treaba noastră să motivăm jucătorii. Dar pe mine cine mă motivează să vin și să dau totul la antrenamente și în meciuri? Ei sunt plătiți mai bine ca și mine sau ceilalți oameni din conducere. Sunt profesioniști și trebuie să știe să se motiveze singuri, să concureze în adevăratul sens al cuvântului. Motivația, felul cum abordezi partida și atitudinea sunt obligații pe care un sportiv profesionist le are nu doar la meciuri, ci și la antrenamente."

Mandic a mai scos în evidență faptul că Ross și compania nu îi ascultă indicațiile, oferind chiar câteva exemple concrete.

„Le-am spus jucătorilor în vestiar, poate are cineva vreo problemă cu mine. Am cerut eu oare ceva imposibil să se realizeze pe teren? Nu am permis cuiva să înscrie? Nu, în niciun caz! Le-am amintit baschetbaliștilor că toată lumea se comportă normal cu ei, așa că trebuie să răsplătească încrederea. Atunci când baschetbaliștii și-au negociat contractele, ei s-au gândit doar la bani. Nicio problemă, e normal, dar ce oferi pentru acei bani? Nu e vorba de psihologie. E nevoie de psihologie să faci un fault deștept? Nu am cerut coșuri de la mijlocul terenului, ci un fault. Asta s-a întâmplat și în partida cu Oradea. Vă pot arăta și pe video, puteți să îi întrebați și pe cei din conducere. Am cerut faulturi atât în meciul cu Oradea, cât și împotriva Stelei, și nu am fost ascultat. În partida cu U-BT din Cupă am avertizat că trebuie să apărăm perimetrul, dar nu s-a întâmplat asta. Nu e o atitudine profesionistă!” 

Plavul regretă și despărțirea de Vyacheslav Bobrov, sportiv ce a ajuns în liga a-III-a din Franța.

„Plecarea lui Bobrov se simte mult, pierdem la câteva capitole. Poate că unora li se pare amuzant, deoarece el nu era cel mai bun jucător al nostru, dar era principalul jucător ce putea acoperi numeroase poziții. A plecat la altă echipă, din păcate.”

În plus, Mandic nu vede în renunțarea la actualii baschetbaliști o soluție viabilă la ora actuală.

„Mulți oameni cred că e ușor să aduci un baschetbalist sau să dai afară altul. Sunt anumite reguli pe piață, legături între legături baschetbaliști și agenti, pe care nu le poți încălca. Nu e vreun joc video de sport, în care aduci jucători și dai afară alții prin apăsarea unui buton. La începutul sezonului, când vezi că vreun sportiv vrea să îți ruineze echipa, e ușor să îl dai afară. Odată ce trece timpul, lucrurile devin mai dificile.”

*Foto: Facebook BCM U Pitești

9 comentarii la aceasta stire:
  • BCM U FC Argeș Pitești Renan :

    Curiozitate~
    Sunt sigur ca ati urmarit conferinta de presa a managerului, antrenorului principal si a antrenorului secund. Vi s-au parut pertinete? S-a dat vina in totalitate pe fostul antrenor. Mie mi s-a parut o gluma proasta aceasta conferinta. Voi ce parere aveti?

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator:

      Profesionism=0
      E amuzanta situația ,e cumva partea cu mortul e de vina :)))dar oare cei din conducere nu au văzut ce profil de jucători se aduc ?!și au vorbit de milioane dar oare la echipa asta care o fii bugetul dar probabil trebuia sa ajungă doar jucători aduși se cam știe Cum și de cine ,iar dl Mandic este un bun filozof sunt curios dacă rămâne la anul cum își va construi echipa ,probabil se va mai face o conferință după ce pleacă și Mandic când probabil tot mortul va fii vinovat :))) hilar dar trist

      cu 8 ani în urmă (13.02.2016)
    Raspunde
  • BCM U FC Argeș Pitești andy :

    !
    Pai transferurile nu le-a facut managerul fara sa-l intrebe pe niciun antrenor? Domnule Mandic daca nu va asculta jucatorii trebuie sa-i chemati cu parintii ca sa-i pedepseasca, sa nu le mai cumpere acadele si sa nu mai lase sa se uite la desene animate.

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016) Raspunde
  • BCM U FC Argeș Pitești adu :

    bca(bun 'topic' renan)
    S.au tras niste concluzii,dar nu s.a venit cu nicio solutie.noi suporterii am vazut demult..am spus si noi pe unde am putut,sa atragem putin atentia.am spus si noi ca e un lot dezechilibrat si cei mai buni straini sunt pe acelasi post cu cei mai buni romani.in afara de cateva commenturi de prost gust (unde alex ziguli are perfecta dreptate si il felicit ca a spus.o)restul mi se par ca au fost ca un semnal de alarma.in alta ordine de idei...eu nu cred ca deranjeaza suprterii adevarati ca echipa lor retrogradeaza,ca e un simplu sport.si o sa o sustinem indiferent de liga.dar nu in conditiile unui buget mare si cheltuit aiurea.iar alex,caprarescu,sica...ne.au facut de atatea ori fericiti incat eu ii vreau pe viata la aceasta echipa.sa nu creada ca daca mai criticam echipa avem ceva cu ei.nici mie nu mi s.a parut ok sa dai vina pe fostul antrenor si pe jucatori.jucatorii chiar mi se pare ca dau tot ce pot..problema e ca doar atata pot.iar la.meciurile de acasa sunt impinsi de la spate de catre suporteri.si din ce aud..la.anul se pare ca multi bani se vor duce la fotbal.

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    $$$
    "sunt platiti mai bine ca cei din conducere..." l-aş întreba pe Ziguli jr ce face pentru mormanul lunar? E cu mult peste salariul românilor!

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016) Raspunde
  • BCM U FC Argeș Pitești andy :

    !
    Pai ce sa faca, l-a angajat taticu sa aiba un loc de munca pe banii platiti din bugetul local, se invarte ca un pacala pe langa echipa. Dar o sa se termine si cu lipsa de profesionalism si nepotismul. Performanta se face cu oameni profesionisti, bine pregatiti, nu ca in baschetul nostru unde se invart de la o echipa la alta, ia-l tu, da-mi-l mie si tot asa. Ce e bun costa mult, la noi se merge pe principiu ca e mai bine sa aiba ai nostri conducatori pixul si banii, decat sa aduci ceva de calitate, profesionist. Asta este Romania si asa va fi mereu.

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016) Raspunde
  • BCM U FC Argeș Pitești andy :

    !
    La inceputul campionatului managerul se lauda ca avem cel mai bun lot din istorie, iar acum cand nu avem rezultate s-au ales prost jucatorii. Mandic spune ca sunt jucatorii de vina, ca nu respecta ce le spune. Tu esti de vina bai Mandic, nu esti capabil sa faci o tactica, sa mobilizezi echipa, jucatorii nu stiu ce sa faca cu mingea. In concluzie esti slab pregatit, du-te acasa si lasa-i pe altii care pot si stiu ce vor jucatorii si cum sa-i mobilizeze.

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016) Raspunde
  • BCM U FC Argeș Pitești andy :

    Meci
    Felicitari Mandic iar ai facut-o lata. Du-te la sapa dobitocule incompetent.

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016) Raspunde
  • BCM U FC Argeș Pitești andy :

    Re
    E bine ca picam in divizia a 2-a, sa scapati de griji papagalilor.

    cu 8 ani în urmă (13.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii