Stiri Cupa României Masculin

Andrei Dohi: „Vrem să facem jocuri bune în Liga Națională și să aducem lumea la sală”

Paul Olar

Paul Olar
01.06.2016

Bucurie mare la Baia Mare, după ce gruparea BCM Olimpic a reușit să promoveze în primul eșalon baschetbalistic al țării. Trupa pregătită de Sebastian Man a luat fața unor adversari mult mai experimentați, precum BC Timba Timișoara, respectiv Politehnica Iași.

Pentru a afla cum se simt maramureșenii, Total Baschet a discutat cu Andrei Dohi. Fostul pivot al lui CSU Atlassib Sibiu a vorbit la superlativ despre turneul final, spunând că Olimpic este hotărâtă să confirme în duelurile din Liga Națională.

Andrei, ați izbutit un rezultat mare în weekend-ul trecut...

Suntem foarte bucuroși de această performanță obținuntă, mai ales că suntem la primul an de înființare a echipei de seniori. De asemenea, ne-am depășit obiectivul trasat la începutul campionatului, și anume calificarea la turneul semifinal.

Cum ți s-a părut turneul?

A fost un turneu foarte reușit. Organizarea a fost foarte bună și țin pe această cale să felicit echipa din Ploiești. În plus, a fost îmbucurător faptul că toate cele patru echipe s-au prezentat la un nivel aproximativ egal.

Sunteți o grupare nouă în Baia Mare. Cum ai simțit emulația produsă de baschet, luând în calcul și „rivalitatea” cu recunoscutul handbal?

Într-adevăr suntem o echipă nouă în Baia Mare și sper ca acest lucru să îi bucure pe măimăreni. În privința rivalității cu handbalul, nu cred că se pune problema de așa ceva. Avem și iubitori de baschet în Baia Mare și așteptăm ca și iubitorii de handbal să se transforme în iubitori de baschet. Mă bucură mult faptul că am reușit să strângem o medie de 450-500 de spectatori la meciurile jucate acasă.

Revii după o pauză de câțiva ani în Liga Națională. Cât de mult te bucură acest lucru?

Revin după o pauză de cinci ani în care abia dacă am atins mingea de baschet. Sincer, nu mă așteptam să revin în așa manieră, jucând atât de mult. Acest lucru se datorează echipei, antrenorilor și președintelui clubului, care au fost alături de mine și m-au susținut. Vreau să le mulțumesc  tuturor și mă bucur că am reușit să ajut echipa să promoveze în Liga Națională.

Dacă tot a venit vorba, ce își poate propune formația voastră în viitoarea ediție a Ligii Naționale?

De la Liga Națională ne putem propune păstrarea în Liga Națională. Vrem să facem jocuri bune și să aducem lumea la sală. Sperăm ca oamenii să fie mulțumiți de jocul echipei.

*Foto: csmploiesti.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Dohi
    Felicitari pivotului baimarean pt prestatia din primul meci in care a demontrat concitadinilor mei ce inseamna sa joci inteligent si sa stii sa speculezi slabiciunile adversarilor.
    Cat despre prezenta in prima liga sunt foarte sceptic. Cand se desfiinteaza echipa de handbal feminin, fosta campiona natinala in 2014, cu participare remarcabila in Champions League, cand este aproape de desfiintare echipa masculina cu o istorie de 40-50 de ani la cel mai inalt nivel, vorbim de finantarea echipei de baschet ? De unde 300000 de euro pt participare si pt a lupta pt mentinere. Fara supare doar Thomas poate juca in prima liga, restul....

    cu 7 ani în urmă (01.06.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    sceptic
    Si eu am dubii mari daca vom vedea din toamna pe Baia Mare macar ca simpla prezenta apoi sa si bata pe cineva. Exact cu a remarcat corect colegul mai sus, greu cu banii. Ploiesti poate dar nici jumatatea din ce a fost Asesoft nu va deveni (cel putin nu acum si nu in actuala faza). Sa speram ca ma insel, ma rog sa ma insel si sa vedem pe cele 2 si pe Medias plus Targu Jiu sa ne plictisim de baschet! Teoretic anul acesta e mai accesibil ca trebuiesc doar 5 straini nu 6

    cu 7 ani în urmă (01.06.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii