Stiri Cupa României Masculin

Artis Ate se întoarce în țara natală, la VEF Riga

Artis Ate se întoarce în țara natală, la VEF Riga

În cursul acestei zile, VEF Riga a anunțat că Artis Ate va reveni la formația din capitala Letoniei, pentru stagiunea 2020-2021. Fostul jucător al lui U-BT a mai evoluat pentru VEF Riga în edițiile 2017-2018 și 2018-2019.

În vara anului trecut, Ate și-a părăsit pentru prima oară țara natală și a venit să joace în România, la U-BT Cluj-Napoca. Baschetbalistul de 1m93 și-a făcut simțită prezența pe teren, în special în partea defensivă.

Sub comanda lui Mihai Silvășan, Ate a evoluat în Liga Națională, FIBA Europe Cup și Cupa României, pe care alb-negrii au reușit să și-o adjudece după o finală cu CSM Oradea. Letonul a înregistrat 8.2 puncte, 2.8 recuperări, 1.5 pase decisive și 1.1 intercepții, în campionat, și 8.1 puncte, 3.2 recuperări și 2.1 pase decisive, în FIBA Europe Cup.

Odată cu venirea lui LJ Peak la formația ardeleană, Artis Ate nu a mai fost așa de des folosit în competiția internă. De asemenea, alb-negrii i-au adus pe Justin Edwards și Karel Guzman în locul lui Artis Ate și LJ Peak.

Prin urmare, Ate se va întoarce la VEF Riga, trupă la care a avut următoarele cifre în sezonul 2018-2019: 9.5 puncte, 3.2 recuperări și 1.4 pase decisive.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VEF RĪGA (@vefriga) on

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Un domn
    Așa l-aș caracteriza pe Artis. Jucător de echipă, muncitor, punând umărul, mereu vâzându-și de treaba lui și mai ales un om cu extrem de mult bun simț. Cum ziceam, un domn.

    Eram convins că nu va mai rămâne un sezon la noi, dar eu unul mă bucur că am avut un asemenea caracter în echipă, chiar și dacă a fost doar pentru un an.

    cu 3 ani în urmă (08.07.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii