Stiri Cupa României Masculin

Barnabas Szaszgaspar: „Sunt mulțumit de apărare și pentru faptul că am jucat constant”

Eduard Popa

Eduard Popa
04.05.2018

barnabas szaszgaspar oradea pitesti

BCM U Pitești a trecut de CSM CSU Oradea, scor 66-62, în deplasare, în primul meci al seriei de playoff din prima rundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. 

 Antrenorul argeșenilor, Barnabas Szaszgaspar, a vorbit despre reușita echipei sale în partida de la Sala Antonio Alexe: 

„O victorie importantă și muncită, însă seria nu se termină aici. Cunosc foarte bine echipa din Oradea și consider că rămâne favorită la calificare. Are experiență în astfel de dueluri, în playoff și e cunoscut faptul că se concentrează foarte bine pe final de campionat și joacă foarte bine. Noi va trebui să continuăm în acest fel. Avem nevoie în continuare de această atitudine. Dacă vom putea să facem acest lucru e clar că va fi o serie interesantă. Sunt mulțumit de apărare pentru faptul că am jucat constant. Cea mai mare problemă a acestei echipe este inconstanța. În acest meci am ținut apărarea la un nivel constant pe toată durata jocului. Eu cred că așa a venit acest rezultat.

Playoff-ul este lung și există presiune în permanență pe toată lumea. Trebuie să rămânem concentrați în permanență și să menținem un nivel de joc constant. Dacă nu vom face acest lucru, atunci vom avea probleme cu Oradea. I-am avertizat pe băieți în legătură cu acest lucru. Jucăm împotriva unei echipe extrem de experimentate și foarte periculoase în special în playoff.”

Szaszgaspar a vorbit și despre faptul că a folosit un line up mic în fața Oradiei și a motivat această decizie tactică:

„Gajovic este un jucător care face diferența la poziția 4. Trebuia să ne adaptăm după această abordare a adversarului. Matti Nuutinen a reușit să-l anihileze. Am avut un mismatch cu Nicoară. Acolo am avut o mică problemă, dar am remediat-o și am mers în direcția bună.”

„Barni” a vorbit și despre ritmul pe care playoff-ul îl impune:

„Este un aspect foarte important. Sperăm să ne recuperăm bine până sâmbătă. Fără îndoială avem un moral excelent și la capitolul psihic suntem foarte bine după această victorie. Încercăm să fim la fel și din punct de vedere fizic.”

Cu fair-play, antrenorul Piteștiului susține că victoria echipei sale reprezintă, totuși, o surpriză și nu vrea să ofere un prognostic pentru partida de sâmbătă:

„Da, după părerea mea este o surpriză. Una plăcută pentru noi, deoarece Oradea este favorită și pentru că este o echipă care a demonstrat în ultimii ani că știe și poate să joace sub presiune, așa cum sunt meciurile din playoff. Luăm lucrurile pas cu pas. Am câștigat Meciul 1 și acum vom încerca să mai obținem o victorie. Urmează a 2-a șansă și sper că vom continua. Avem un plus din punct de vedere moral, dar esențial va fi să putem păstra un nivel joc constant. Sunt convins că dacă nu putem să facem acest lucru Oradea ne va pedepsi. Asta e provocarea pentru noi. Cred că după acest prim meci totul este posibil” , a spus Szaszgaspar la conferința de presă de după meci, potrivit 24secunde.ro.

A doua partidă din seria CSM CSU Oradea - BCM U Pitești se joacă sâmbătă, de la ora 19:00. Din nefericire, partida nu va fi televizată. 

*foto: facebook BCM U Pitești

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    stima!
    Acest interviu este mai frumos decat intregul meci de ieri! In sfarsit a meritat sa fi mers la jocul asta... Mai incercam o data sambata si sper sa avem un joc mai frumos decat orice declaratie de dupa. Antrenorul pitestenilor vorbeste frumos romaneste, englezeste si banuim ca si ungureste!

    cu 5 ani în urmă (04.05.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Barni
      Vorbeste mai bine românește decat multi romani. Respect pentru felul în care își motivează echipa si pentru fair play.

      cu 5 ani în urmă (04.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Stima
    Acest interviu imi aduce aminte de finala-Oradea-Tg.Mures

    cu 5 ani în urmă (04.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii