Stiri Cupa României Masculin

BC CSU Sibiu, victorie cu emoții pe teren propriu împotriva celor de la BCM U Pitești

BC CSU Sibiu, victorie cu emoții pe teren propriu împotriva celor de la BCM U Pitești

Sâmbătă, 11 ianuarie, BC CSU Sibiu s-a duelat cu BCM U Pitești într-o partidă ce a contat pentru etapa cu numărul 13 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2019-2020.La finalul a 40 de minute în care ambele formații au arătat un baschet de calitate, în ciuda lipsei unei mize concrete a meciului, BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 78-73.

Marius Ciulin, Sorin Drugău și Costin Bogdănescu au oficiat partida de la Sibiu, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet a fost Marius Marinescu.

Primii 5:

BC CSU Sibiu: Randal Falker ll Lucas Tohătan ll Jared Jordan ll Chris Cooper ll Barry Stewart

BCM U Pitești: Cameron Rundles ll Iuri Fraseniuc ll Szabolcs Santa ll Goran Gajovic ll Mihai Măciucă

Primele 2 minute ale partidei au fost destul de slabe din punct de vedere ofensiv pentru ambele formații, singurii marcatori fiind Randal Falker și Szabolcs Santa, cu câte o reușită.Barry Stewart a scuturat plasa din afara semicercului, primind însă imediat răspunsul de la Iuri Fraseniuc la celălalt panou, scor 5-5.După căteva momente de joc destul de echilibrate, un alley-oop spectaculos al lui Chris Cooper din pasa lui Jared Jordan venit după tripla lui Lucas Tohătan l-au făcut pe Hristu Șapera să solicite un timp de odihnă, scor 14-9.

BC CSU Sibiu a continuat să fie la conducere prin triplele înscrise de Jared Jordan și Rolland Torok, în timp ce piteștenii au reușit să rămână aproape după punctele marcate de Tudor Gheorghe și Danilo Tasic, scor 22-16.Imediat, Cameron Rundles a luat partida în propriile mâini, marcând nu mai puțin de 7 puncte consecutive.Tudor Gheorghe a scuturat și el plasa din afara semicercului și i-a dus pe piteșteni pentru prima oară la conducere în această partidă, scor de 26-24 cu care s-a și încheiat primul sfert.

Piteștenii au continuat să aibă inițiativa și în startul sfertului secund.Aceștia au început prin a înscrie 8 puncte, în timp ce David Engi a pus pe tabelă abia după aproape 4 minute primele 2 puncte din acțiune pentru sibieni.După acest start slab, gazdele au bifat și ei un run de 8 puncte prin care au restabilit egalitatea în Sala Transilvania, scor 35-35.CSU Sibiu a revenit la conducere prin reușitele lui Rolland Torok, Randal Falker și Jared Jordan, în timp ce pentru alb-violeți Cameron Rundles a încheiat cu 2/2 o prezență la linia de libere, scor 41-39.În ultimele secunde ale primei reprize, Jared Jordan a profitat de un spațiu destul de mare în apărarea piteștenilor și a scuturat din nou plasa de la mare distanță, scor 44-39.

Startul sfertului trei a avut în prim plan lupta sub panou, prin reușitele lui Chris Cooper și Szabolcs Santa.BCM U Pitești a avut câteva desincronizări în ofensivă, însă sibienii nu au reușit să profite și, în final, Cameron Rundles a înscris de la mare distanță, urmat de un nou coș înscris de același Santa, scor 48-46.Trupa lui Dan Fleșeriu a rămas la conducere prin două prezențe consecutive la linia de libere ale lui Randal Falker, încheiate cu o statistică de 3/4.A urmat un duel de triple între Justas Tamulis și Barry Stewart și, imediat, Chris Cooper a dus-o pe CSU Sibiu la 10 puncte în față după un run personal de 6 puncte.După un timp de odihnă solicitat de Hristu Șapera, Danilo Tasic a marcat un buzzer spectaculos de la mare distanță pentru piteșteni, scor 61-54, reușită care a fost și ultima a acestui sfert.

Ultimele 10 minute ale partidei au debutat cu două coșuri foarte importante înscrise de Cameron Rundles și Szabolcs Santa, moment în care piteștenii au venit la doar 4 puncte în spate, scor 62-58.Piteștenii au continuat să domine startul de sfert, iar după o triplă bifată de același Rundles, Marius Ciotlăuș i-a readus pe cei de la BCM U Pitești la conducere, scor 62-63.

După câteva minute de ratări pentru ambele echipe, Lucas Tohătan și-a mai trecut în cont 2 puncte după o prezență la linia de libere.La celălalt panou, Iuri Fraseniuc a reușit o fază spectaculoasă prin care a mai adus 2 puncte alb-violeților, urmând ca fostul jucător al sibienilor, Justas Tamulis, să îi execute din afara semicercului pentru a treia oară în acest meci, scor 67-68.În următoarele momente, Chris Cooper s-a dovedit a fi decisiv pentru gazde.După două libere marcate, acesta a reușit recuperarea ce l-a dus în double-double și care i-a oferit și lui Lucas Tohătan ocazia de a marca un floater spectaculos, scor 71-68.

Cu mai puțin de un minut înainte de final, Randal Falker a reușit un capac crucial asupra lui Cameron Rundles, în atacul ce putea să îi ducă pe piteșteni din nou la conducere.A urmat un duel al prezențelor la linia de libere între Barry Stewart și Danilo Tasic, moment în care, cu un avantaj de un singur punct, Dan Fleșeriu a solicitat ultimul timp de odihnă al acestei partide.Finalul de meci a continuat în aceeași manieră, cu alte două prezențe la linia de libere.Cameron Rundles a încercat să rateze intenționat a doua aruncare, însă pivoții sibienilor au reușit recuperarea.

Faultat, Randal Falker a „dat cu piciorul” celor două aruncări obținute, însă tot el a reușit recuperarea ce i-au adus lui Barry Stewart 3 puncte extrem de spectaculoase pe buzzer-beater, de la jumătatea terenului, scor final 78-73.

Cheia victoriei sibienilor a fost probabil lupta la recuperare, pierdută destul de clar de piteșteni.De asemenea, aceștia au știut să profite de absența pivotului Devin Searcy, lucru vizibil și din prestațiile celor doi adversari direcți ai acestuia din tabăra galben-albastră.

Remarcații gazdelor au fost Chris Cooper(17 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, eff 26), Randal Falker(10 puncte, 14 recuperări, 4 capace, eff 20) și Jared Jordan(12 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, eff 20). De cealaltă parte, au ieșit în evidență Cameron Rundles(20 de puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive) și Danilo Tasic(11 puncte, 6 recuperăi, 4 pase decisive).

 

*SURSA foto: facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    E absolut clar că obiectivele noastre pentru acest sezon trebuiesc resetate.
    Oradea și Cluj sunt într-o altă ligă și nu avem nici un motiv să ne comparăm cu ele.
    În schimb, locul 3 ar trebui să fie posibil, mai ales dacă vom reuși cumva o victorie săptămâna viitoare la Timișoara, o echipă extrem de oscilantă sezonul ăsta. Am avea un avantaj de 4 victorii la intrarea în top 6, adică 95% locul 3 în playoff.
    Iar pentru miercuri, nu îmi doresc decât să nu se mai accidenteze nimeni, iar dacă e posibil să nu mai văd o diferență așa de mare între cele două echipe, pentru mine e destul momentan.

    cu 4 ani în urmă (12.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii