Stiri Cupa României Masculin

BCM U Piteşti arde Gazul

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
29.12.2012

 

74-68

Statistica

Într-un meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, BCM U Piteşti a trecut de Gaz Metan Mediaş cu scorul de 74-68. Prima jumătate a partidei a fost dominată de ardeleni, urmând ca cea de-a doua să fie controlată în totalitate de deţinătoarea trofeului. Scor pe sferturi: 13-15, 15-18, 25-12, 21-23.

BCM U Piteşti a început partida cu Damien Kinloch, Pankracije Barac, Marcel Jones, Slobodan Popovic şi Adonte Gennie, în timp ce, primul cinci al medieşenilor a fost alcătuit din Ivan Ivanovic, Titus Nicoară, Andrei Mandache, Slobodan Dundjerski şi Adrian Guţoaia.

Primul angajament al partidei le aparţine celor de la BCM U Piteşti, însă ardelenii sunt cei care deschid scorul prin reuşita de la libere a lui Ivan Ivanovic. După trei minute de joc, tabela arăta 1-0 în favoarea celor de la Gaz Metan Mediaş, însă cele două reuşite de 2 puncte a lui Damien Kinloch îi aduc pe piteşteni la conducerea jocului. Aruncarea de la distanţă a lui Slobodan Popovic măreşte diferenţa la 6 lungimi, scor 7-1. Andrei Mandache o aduce pe Gaz Metan Mediaş în avataj, iar aceştia câştigă primul sfertu cu scorul de 15-13. Sfertul secund debutează cu aruncare de 2 puncte a lui Alexandar Mladenovic, însă piteştenii răspund imediat cu reuşita de la distanţă a croatului Pankracije Barac. Alexandar Mladenovic rămâne invincibil sub panou şi menţine Mediaşul la conducerea jocului. Datorită unui sfert foarte bun reuşit de Mladenovic, Gaz Metan Mediaş termină prima repriză în avantaj, scor 28-33.

După revenirea pe parchetul de joc, BCM U Piteşti este echipa mai concentrată. Reuşitele lui Slobodan Popovic şi Adonte Gennie reaprind speranţele piteştenilor, după cinci minute scurse din sfertul al treilea, BCM U Piteşti conducând cu scorul de 41-39. Adonte Gennie măreşte diferenţa de pe tabela de marcaj, iar BCM U Piteşti câştigă sfertul al treilea fără probleme cu scorul de 25-12. Actul decisiv este câştigat de Gaz Metan Mediaş cu scorul de 23-21, Adonte Gennie şi Slobodan Popovic marcând 12 din cele 21 de puncte reuşite de BCM U Piteşti în acest sfert.

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Slobodan Popovic cu 17 puncte, 5 recuperări şi 4 pase decisive, sârbul concretizând 20 de unităţi în dreptul eficienţei, Adonte Gennie cu 18 puncte şi 3 pase decisive, Pankracije Barac cu 13 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive şi Damien Kinloch cu 11 puncte şi 13 recuperări, americanul Piteştiului reuşind astfel un double-double. De partea cealaltă, pentru Gaz Metan Mediaş, Alexandar Mladenovic a totalizat 21 de puncte şi 5 recuperări, Andrei Mandache a terminat partida cu 12 puncte şi 5 recuperări, iar Ivan Ivanovic a adăugat 9 puncte şi 11 recuperări echipei sale.

Din punct de vedere statistic, BCM U Piteşti a avut procentaj de 52.8% la aruncările din interiorul semicercului, 36.8% la cel din afara semicercului, respectiv 68.2% la aruncările libere. Gaz Metan Mediaş a terminat partida cu 24/51 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 47.1%, la aruncările de la distanţa echipa antrenată de Marcel Ţenter a avut procentaj de 20%, iar la linia de pedeapsă, ardelenii au terminat partida cu 11 libere marcate din cele 16 acordate.

La această partidă, pentru BCM U Piteşti nu a evoluat Alexandru Neguţ, tânărul român fiind accidentat, iar la Gaz Metan Mediaş au absentat Deven Mitchell şi Michael St John.

Returul ce se va desfăşura la Mediaş, va avea loc sâmbătă, 5 ianuarie 2013.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii