Stiri Cupa României Masculin

Bogdan Popa va juca la SCM Timișoara în sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.07.2019

Bogdan Popa va juca la SCM Timișoara în sezonul 2019-2020

SCM Timișoara a anunțat transferul lui Bogdan Popa. Extrema de forță se alătură formației timișorene după un sezon petrecut la SCM U Craiova. Componentul naționalei de seniori a României are 22 de ani, astfel că se încadrează în regula U23 pentru următorul sezon.

„Mă bucur că în acest sezon voi avea șansa să joc într-un asemenea colectiv puternic, la Timișoara. Sunt convins că prin determinare, muncă asiduă si, bineînțeles, prin susținerea fanilor vom atinge împreună toate obiectivele propuse pentru acest sezon competițional”, a declarat Bogdan Popa pentru site-ul oficial al noii sale echipe.

Extrema de forță (cum apare pe site-ul fiba dedicat precalificărilor pentru europeanul din 2021) care poate juca și pivot a împlinit 22 de ani în luna iunie și are 2,13 metri înălțime. A jucat în campionatele naționale de juniori pentru CSS Ploiești și în 2013 a mers în Spania la Unicaja Malaga, cu care a semnat pe trei ani. A plecat de la formația iberică în 2015, când s-a alăturat celor de la Steaua CSM Eximbank, pentru care a jucat în perioada 2015-2018. A avut 6 meciuri în primul său campionat alături de roș-albaștri și câte 4 în următoarele două sezoane.

În vara lui 2017 făcea parte din naționala U20 care câștiga Campionatul European, Divizia B, de la Oradea și promova. În 7 partide la acel turneu contribuia cu 7,9 puncte pe meci, 4,7 recuperări și 1,4 assist-uri în 25 de minute. A debutat și pentru naționala de seniori a României, la care este convocat și pentru meciurile din luna august, în a 3-a fază a precalificărilor pentru europeanul din 2021.

În vara trecută a plecat de la dubla finalistă din LNBM, cu care a debutat și în cupele europene, pentru a se alătura celor de la SCM U Craiova, cu care a terminat pe locul 4. Oltenii au avut multe opțiuni pentru regula U23 în lot, iar Popa nu a avut foarte mult minute. A intrat în 15 meciuri din LNBM în ultimul sezon, cu medii de 2,4 puncte, 1,7 recuperări și 2,7 eficiență în 7:36 minute. A jucat și în două meciuri din Cupa României, cu 2,5 puncte pe meci în 2:47 minute.

Bogdan Popa este al treilea jucător autohton transferat de bănățeni în această vară, după Anders Abu Teir (tot sub 23 de ani) și Mirel Dragoste. Formația de pe Bega mai are în lot 5 jucători care se încadrează la regula U23, rămași din sezonul trecut: Alexandru Coconea, Mihai Ursan, Bogdan Penciu, Cristian Mocrițchi și Robert Schipor. Echipa preluată în această vară de Dragan Petricevic a anunțat deja cei 6 stranieri cu care va începe sezonul următor: Nikola Pesakovic, Sherwood Brown, Milos Komatina (rămași din sezonul trecut) și nou-veniții Adam Mirkovic, Troy Franklin Jr și Amaury Gorgemans.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii