Stiri Cupa României Masculin

Camil Berculescu va evolua în următorul sezon pentru SCM U Craiova (Surse)

David Istrate

David Istrate
17.08.2018

 camil berculescu craiova

Odată cu regula introdusă de Federația Română de Baschet referitoare la jucătorii sub 23 de ani, echipele din LNBM au început să își îndrepte atenția tot mai mult asupra tinerilor sportivi. Unul dintre aceștia este Camil Berculescu, baschetbalist care, potrivit surselor noastre, a ajuns la un acord cu SCM U Craiova, după ce anul trecut a jucat pentru U-BT Cluj-Napoca. 

Sezonul precedent a fost unul aglomerat pentru jucătorul născut în 1998, care alături de U-BT Cluj-Napoca a jucat în trei competiții: Liga Națională, Cupa României și FIBA Europe Cup. Formația clujeană a reușit să își adjudece Cupa României și să ajungă până în optimile FIBA Europe Cup, însă în campionat, a fost eliminată de CSM Steaua Eximbank București, în semifinale.

Pe plan intern, Camil Berculescu a evoluat în 10 partide, având medii de 3.5 puncte, 2 recuperări, 0.7 pase decisive și un indice de eficiență de +4.5. Cea mai bună performanță a sa a fost realizată într-un meci împotriva lui CS Dinamo București, când jucătorul născut în Târgu-Jiu a marcat 16 puncte, la care a adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive. O altă prestație deosebită a fost într-un duel cu BC Mureș Târgu-Mureș, când extrema Clujului a fost aproape de un double-double: 11 puncte, 8 recuperări.

În același timp, atleticitatea dovedită de-a lungul evoluțiilor sale i-a adus lui Camil Berculescu o invitație de a participa la concursul de slam-dunk organizat în cadrul All Star Game-ului. Baschetbalistul de 20 de ani a reușit să se impună în acest concurs, după un dunk marcat peste veteranul Andrei Mandache.

După încheierea sezonului, Camil Berculescu a fost convocat de Mihai Silvășan în lotul U20, alături de care a jucat la Campionatul European U20, Divizia A. În această competiție, sportivul de 1.91m a fost unul din cei mai constanți și a încheiat cu medii de 10.6 puncte, 2.6 recuperări și o pasă decisivă. În ciuda evoluțiilor bune ale lui Berculescu, România nu a reușit să câștige niciun meci la acest turneu și s-a clasat pe locul al 16-lea, retrogradând în Divizia B.

Prestațiile tânărului sportiv au fost însă observate, prin urmare acesta va juca în următorul sezon la Craiova, acolo unde este de așteptat să aibă un rol mai important decât îl avea la formația din Cluj-Napoca.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Interesant
    Ca il lasa Clujul sa plece. Un jucator rapid si atletic, al doilea cel mai eficient jucator Roman de la CE U20 din aceasta vara. Mi se pare ca Craiova face o afacere buna cu el.

    cu 5 ani în urmă (17.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    pacat
    Eu unul as vrea sa-l vad jucand la Cluj, dar din pacate cineva de la noi nu vede ce potential are. Se va dovedi ca a fost o gresala aceasta mutare. Realitatea acestei sitri poate era de asteptat stiind ca la Cluj jucatori care au potential nu sunt tinuti sa demonstreze la echipa, ci se prefera sa fie plecati in alta parte, ca ulterior sa joace impotriva noastra si sa demonstrand ce stie si de multe ori sa fie printer primi cosgheteri in meciurile directe cu noi. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (17.08.2018)
    • CSM Târgu Jiu alin67:

      rugaminte
      Domnule Romeo Vura, citesc intotdeauna comentariile dumneavoastra si inteleg ceea ce vreti sa semnalati referitor la fenomenul baschetbalistic din Romania si chiar de multe ori am aceeasi parere, dar va rog, pentru binele limbii romane (pe care o iubesc si care in ultimul timp se afla sub un adevarat asediu din partea multora si mai ales a conducatorilor acestei tari), sa apelati la cineva care sa va corecteze sau sa va scrie ideile. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sa scrii cinci randuri si sa faci zece greseli mi se pare prea mult, orice circumstante atenuante ai avea.

      cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    Raspunde
  • CSM Târgu Jiu alin67 :

    surse?!!!
    Toti cei interesati de baschet din Targu Jiu stiau de mai bine de doua saptamani ca Berculescu va evolua in sezonul urmator la Craiova, asa ca nu inteleg ce fel de "surse" aveti voi, cei de la TB. Adica, era OK daca ati fi anuntat ca a semnat deja cu Craiova, dar sa dai stirea ca si cum ar fi "breaking news", nu mai e Ok. Altfel, succes lui Camil, un tanar jucator cu reale calitati si mult potential, dar care ar trebui sa se concentreze mai mult pe joc si mai putin pe aspectele colaterale acestuia.

    cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Tu crezi ca tara asta este formata numai din Tg Jiu? Cati crezi ca știau de știrea asta în afară celor câțiva de acolo? Pentru grosul oamenilor este o știre noua, binevenita.

      cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    • CSM Târgu Jiu alin67:

      Multumesc...
      Eu asa credeam, ca tara asta e "formata" numai din Targu Jiu. In comentariul meu remarcam faptul ca "sursele" s-au miscat cam incet. In plus, probabil stiau despre aceasta mutare multi din Cluj si din Craiova, cel putin, astfel ca nu doar "cativa de aici".

      cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Așa este, anumite persoane din Cluj știau de Camil. Ce incercam sa te fac sa înțelegi este ca ai avut o reacție aiurea la o știre cu care majoritatea oamenilor din tara asta sigur nu erau la curent.

      cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Vai, vai
    Suntem chiar penibili, altii se intaresc cu tineri valorosi , noi ii dam drumul lui Berculescu, care a aratat la nationala, ca este mult peste Muresan, nemaivorbind de ceilalti doi tineri mediocri, Vida si Teir . Iar Kuti are o evolutie ingrijorator de descendenta, asa ca la capitolul tineri sub 23 de ani stam ca naiba ! Tadici, la handbal feminin a fost antrenorul under 23 si a si adus 5 internationale tinere la Zalau . Silva, antrenor si el la under 23, nu numai ca n-a adus pe nimeni, dar i-a dat un picior in cur la cel mai bun de la lot, Camil Berculescu ( altul care are personalitate, deci valea !!! ) . Vai, vai ...

    cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Cluj
      Ai dreptate, chiar nu înțeleg care e strategia noastră la U23. Dacă se accidentează Kuti cine joaca? Atâta încredere sa aibă clubul în Muresan și în ceilalți? Sper sa nu se însele. Eu unul am mari rezerve.

      cu 5 ani în urmă (18.08.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Parerea mea
    Sa se duca. Acolo unde prinde mai multe minute de joc si se poate perfectiona mai eficient. La Cluj probabil ca ar ramane o eterna rezerva. Are un fizic remarcabil, trebuie sa se perfectioneze mult in tehnica pe care o are acum ca sa fie jucator bun. Nu o poate face stand pe banca. Deci: succes baiete. Apreciez pozitia clubului pentru ca a acceptat optiunea lui si plecarea lui. Ca de ce nu l-a retinut, e alta problema nu o cunosc, dar am aceleasi regrete ca si atunci cand au plecat alte diamante neslefuite sau nedescoperite.

    cu 5 ani în urmă (18.08.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Alin67
    Am sa încerc să fiu mai atent atunci când scriu aici. Deși la ultima postare eram in stare de ebrietate destul de avansată. Iar vestea cu Camil Berculescu nu mi-a căzut bine, mai ales că speram să-l văd jucând la noi. Și poate chiar mai multe minute ca și Kuti as fi vrut sa joace. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (19.08.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    interesant
    prin aducerea lui berculescu,iliescu si popa este clar ca ,craiova sta cel mai bine la capitolul u23..sa nu uitam de casale si basti..

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii