Stiri Cupa României Masculin

Cătălin Vlaicu, liderul marcatorilor într-o echipă de americani

Costin Marinescu

Costin Marinescu
29.09.2012

catalin vlaicu

Meciul dintre CSȘ Giurgiu și CSM București a consemnat un lucru destul de rar întâlnit în ultimii ani în baschetul românesc, iar atunci când a fost consemnat a avut în prim plan jucători consacrați de la echipe precum CSU Ploiești sau U Mobitelco Cluj Napoca. Este vorba de performanța reușită de Cătălin Vlaicu, extrema lui CSȘ Giurgiu, care a fost liderul marcatorilor echipei sale în condițiile în care a avut coechipieri 6 jucători străini.

”Sarma„ a stat pe teren 35:16 minute și a terminat meciul cu 16 puncte marcate și 4 recuperări. Jucătorul de 26 de ani, a înscris 5 dintre cele 8 aruncări din acțiune încercate (procentaj 62) în condițiile în care adversari i-au fost Virgil Căruțașu, un profesor al fazei defensive, și Miljan Pupovic, noul pivot al lui CSM.Duelul său cu ”Gilă” a dat savoare meciului, și nu numai că s-a ridicat la înălțimea adversarului, ba chiar l-a dominat în multe momente pe acesta, duelul lor părând parcă festivitatea pentru un schimb de generații pe o poziție pe care avem din ce în ce mai puțini jucători reprezentativi.

Vlaicu a fost faultat de 10 ori pe parcursul meciului, tot de atâtea ori a ajuns la linia de libere și a marcat 6 aruncări de la ea. La aceste statistic a adăugat 2 intercepții și o minge pierdută pentru un indice de eficiență de 13.

Cătălin a fost jucătorul de la Giurgiu cu cele mai multe minute petrecute în teren. Iulian Corneanu, Daniel Bivolaru și Cristian Nicolae au primit și ei în jur de 5 minute de joc, restul aparținând jucătorilor de orgine americană din lot. Chriss Terrell, antrenorul echipei, a trimis pe parchet 6 străini (Burrell, Simmons, Petty, Thomas, Harvey și Ware),  niciunul dintre ei nereușind să puncteze mai bine decât Vlaicu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii