Stiri Cupa României Masculin

Chris Terrell: ”Oricine poate câștiga orice partidă”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
28.09.2012

Cupa României debutează în acest sfârșit de săptămână iar CSȘ Giurgiu va face parte din prima serie alături de CSM București, ”U” Mobitelco Cluj și Dinamo București. Meciurile vor avea loc la Sala Sporturilor din Dobroești, iar meciul inaugural se va desfășura cu începere de la ora 16.30

Înaintea începutului oficial al stagiunii 2012/2013, TotalBaschet a luat legătura cu tehnicianul american al echipei din Giurgiu. Acesta a vorbit despre meciurile pe care le va disputa, despre adversarele pe care le va întâlni, dar și despre evoluția elevilor săi.

Veți avea adevrsari precum ”U” Mobitelco Cluj și CSM București, două echipe redutabile ale campionatului. Cum vedeți aceste două confruntări?

Atât ”U”Mobitelco, CSM București, cât mai ales Dinamo București au lungă istorie în tradiția baschetului românesc și implicit în Cupa României. Noi realizăm faptul că ne va fi foarte greu să trecem mai departe de aceste prime meciuri, dar înțelegm de asemenea și știm cât de mult am muncit și că orice echipă se poate impune dacă dă ce e mai bun din ea. asta e frumusețea baschetului. Câștigătoare nu va fi echipa care a fost mai bună în sezonul trecut sau chiar acum două sezoane. Va fi aceea echipă care va da totul pe teren în meciurile următoare. Oricine poate câștiga orice partidă. Momentan ne concentrăm pe următorul nostru oponent, și anume CSM București. Vom face tot ce ne stă în puteri să ne atingem scopul pas cu pas.

Ce așteptări aveți de la seria de meciuri pe care o veți disputa în acest sfârșit de săptămână?

Nu cred în stabilirea unor parametrii care să îți indice cât de multă baftă vei avea într-un meci. Cerul e limita. Nu mă voi uita niciodată peste programul meciurilor pentru a anticipa posibile victorii sau înfrângeri. Noi am arătat în sezonul trecut ceea ce ne stă în putință, învingând Timișoara. Anul acesta, am crescut semnificativ, iar cu un program de pregătire bine stabilit, mie ca antrenor îmi va fi mult mai ușor să lucrez. De aceea, obiectivul nostru este de-a deveni o echipă care va conta în fiecare meci posibil.

Cum vi se pare noul format al Cupei României?

Am venit la acest club în Ianuarie, sezonul trecut,deci nu am avut ocazia de-a antrena echipa pentru Cupa României. Chair și așa, organizarea nu ține de mine, ci de Federație. Obiectivul nostru e simplu: să jucăm împotriva echipelor confrom programului întocmit și să lăsăm abilitățile, încrederea în sine și munca în echipă să dicteze în fiecare partidă.

Primul meci îl veți avea împotriva celor de la CSM București. Ce preconizați pentru acest meci? De care dintre oponenții din formația bucureșteană vă este ”teamă”?

CSM este un club puternic cu un sprijin semnificativ venit din partea autorităților. Dar precum poveste lui David și Goliath spunea, cu încredere unul în altul și ajutorul Celui de Sus, o piatră, cât de mică, poate răsturna carul cel mare.

Teamă? Nu. Oamenii mor în Syria, nu au ce mânca în Darfur and Sudan. Există copii fără case în toată lumea. Franklin Delanor Rosevelt spunea ” Singurul lucru de care să te temi ești tu însuți”. Jumătate dintre meicurile din acest sezon vor fi pe tern propriu, iar în cealaltă jumătate vom căpăta experiențe noi, vom cunoaște oameni noi și vom răspândi frumusețea baschetului în toate colțurile țării. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii