Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: „La un moment dat speram doar să egalăm”

Cristian Achim: „La un moment dat speram doar să egalăm”

CSM CSU Oradea și SCM U Craiova au închis manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României cu un duel organizat în Arena Antonio Alexe. Oaspeții au început foarte bine partida și au condus chiar și la 19 puncte, însă gazdele au reușit să revină și s-au impus la o diferență de 11 puncte: 83-72.

La conferința de presă, Cristian Achim a explicat care au fost motivele ce au dus la succesul formației sale, declarând și că este nemulțumit de felul cum elevii săi au intrat în meci.

A fost un meci extrem de disputat. Craiova a jucat foarte bine în această seară. În schimb, noi nu am avut energie, nu am putut să punem presiune, nu am avut viteză și astfel s-a ajuns la deficitul de 19 puncte. E adevărat, acest deficit s-a datorat și celor 10 coșuri de trei puncte cu procentaj spre 60% în prima repriză pentru echipa din Craiova. Este meritul lor pentru această performanță și îi felicit pe această cale.

Noi am avut nevoie de un efort foarte mare în partea a 2-a. Pot să spun că la un moment dat speram doar să egalăm sau să plecăm în manșa a 2-a cu un scor care să ne permită să credem că avem șansa calificării. Nicidecum nu m-am gândit că vom termina cu un avantaj de 11 puncte. Sigur că rotația noastră mai lungă ne-a ajutat. Ei au avut patru jucători în jur de 30 minute sau peste. Noi am reușit să gestionăm un pic mai bine acest lucru.

Sunt nemulțumit de felul în care am început meciul. Explicații sunt multe, însă mă bucur că ne-am revenit cumva. Este vina mea, deoarece am sesizat că jucătorii sunt relaxați după pauza de Crăciun – absolut necesară ca urmare a programului nostru foarte aglomerat de până acum și în perspectiva a ceea ce va urma – însă nu am reușit să-i remotivez, să-i fac să fie concentrați la ce aveam de făcut. Este vina mea 100%, îmi acum acest lucru. Este însă bine totuși că am reușit să câștigăm.”, conform csmoradea.ro

Bobe Nicolescu nu a evoluat pentru Leii-Roșii, acesta suferind o nouă accidentare, de această dată la față. Cristian Achim a spus câteva cuvinte despre tânărul baschetbalist român și apoi și-a încheiat discursul cu o descriere a anului 2019 și cu o urare pentru fani.

Din păcate Bobe (n.r. Nicolescu) s-a accidentat din nou. Este incredibil câte ghinioane s-au strâns pentru acest băiat. Sper că se vor termina aceste probleme deoarece merită mult mai mult decât ceea ce i s-a întâmplat în acest sezon.

Acesta a fost ultimul meci din 2019. Nu pot să spun decât că a fost un an deosebit. Ne-a adus rezultate impresionante, chiar dacă am avut parte de provocări deosebite pe teren. Eu îmi doresc să tot avem astfel de ani. De asemenea, îmi doresc să fim sănătoși și să putem să muncim.

Urez La Mulți Ani și multă sănătate tuturor suporterilor noștri, tuturor oamenilor care sprijină această echipă și le doresc un An Nou fericit și multă sănătate.”

CSM CSU Oradea va începe anul 2020 cu o deplasare pe terenul lui BC CSU Sibiu. Derby-ul va avea loc sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 19:00.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

 

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii