Stiri Cupa României Masculin

Cristian Achim: "Mă bucur pentru victorie. O făceam și la diferență de un punct"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.12.2012

 

Cristian Achim, antrenorul principal al lui CSM Oradea, a vorbit despre prestația echipei sale în meciul câștigat împotriva lui U Mobitelco Cluj-Napoca, scor 76-70, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României la baschet masculin - ediția 2012/13.

 "Prima jumătate a meciului s-a terminat cu șase puncte pentru noi. Acest lucru nu înseamnă nimic. Nu însemna nici dacă câștigam la zece puncte sau pierdeam la zece. Am întâlnit astăzi o echipă cu adevărat foarte bună, care a făcut unul dintre cele mai bune jocuri în acest sezon și îi felicit pe această cale. Mă bucur că ne-am apropiat victoria.

Mi-am dorit să câștig acest meci și m-aș fi bucurat la fel pentru o victorie la un punct. Am și spus acest lucru jucătorilor. Chiar dacă uneori ne-am cam grăbit, mai ales atunci când am avut 10 puncte pe tabela de marcaj. Scopul a fost să câștigăm meciul, nu să rupem pisica în două. Evident, dacă se ivea posibilitatea să ne desprindem nu am fi refuzat acest lucru.

De asemenea, mă bucur foarte tare pentru că am avut iarăși un asemenea public. Le mulțumesc încă o dată și am s-o fac întotdeauna. Aportul acestor oameni este unul extraordinar. Mă bucur că reușim să câștigăm și să ne menținem șirul victoriilor. Chiar dacă, o mai spun o dată, șase puncte nu înseamnă absolut nimic. Părerea mea este că șansele sunt 50% de ambele părți. Tot așa cum au fost și înaintea acestui meci.

Aș mai face o precizare, pentru toată lumea această programare a meciurilor din cupă în 29 decembrie a fost o necunoscută pentru toată lumea. Mă refer la faptul că am vorbit și cu alți antrenori și ei mi-au spus același lucru pe care l-am simțit și eu. Nu știam la ce să ne așteptăm. Au fost sărbătorile și aceste zile de pauză, mai multe decât de obicei în plin sezon competițional.

Astăzi, din punct de vedere individual a fost seara lui Pesic și Franklin. Așa cum în alte ocazii au fost serile altor jucători. Asta ne face o echipă, avem posibilitatea de a beneficia de contribuții majore din partea mai multor jucători."

Întrebat ce părere are despre faptul că echipa adversă a jucat cu pivot clasic pe aproape întreaga durată a primei reprize, antrenorul CSM-ului a spus:

"Așa este. Au jucat un baschet mai serios. Mult mai serios și acest lucru s-a văzut. Nu aș vrea să fiu interpretat greșit, pentru că nu este problema mea ce se întâmplă la alte echipe, dar Clujul a arătat ca o echipă bună. Chiar dacă respectivul jucător (n.r. Dalibor Djapa) nu a avut o statistică impresionantă, el a contat în acest joc. Este o achiziție bună, îi felicit pentru treaba asta. Clujul arată ca o echipă serioasă. Azi au jucat bine, chiar dacă au mai avut momente în care au jucat în cinci jucători foarte mici. Dar, încă o dată felicitări. Au jucat bine.

M-am așteptat să joace în acea formulă scundă. Au făcut-o nu doar împotriva noastră, în campionat așa au jucat cu mai multe echipe. Nu era greu să te aștepți la așa ceva. Sunt surprins totuși de minutele lui Baciu. Dar, fiecare echipă are strategia ei." 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii