Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea și CSO Voluntari vor disputa finala Cupei României

CSM Oradea și CSO Voluntari vor disputa finala Cupei României

CSM CSU Oradea și CSO Voluntari vor juca cu trofeul pe masă în finala Cupei României la baschet masculin, ediția 2020-2021. Meciul de la Cluj-Napoca se va desfășura marți, 9 martie cu începere de la ora 19:00 și va fi transmis de Digi Sport 4, Look Sport + și FRB TV.

Pentru a ajunge în ultimul act al competiției, orădenii au trecut la turneul Final Eight de SCM Timișoara (79-76) și de gazdele de la U-BT (89-81). De cealaltă parte, Voluntari le-a eliminat pe BCM U Pitești (75-74) și pe SCM U Craiova (81-80). 

Cele două echipe se vor întâlni pentru a doua oară în sezonul actual cu această ocazie. Cu aproximativ două luni în urmă, formația ilfoveană o învingea pe Oradea pe teren propriu în campionat, scor 79-74. Totuși, bihorenii par în revenire de formă iar Voluntariul a demonstrat că se poate lupta de la egal la egal cu orice adversar din LNBM.

Principalul marcator al ”leilor” din Oradea în Cupă este Giordan Watson, cu 15.2 puncte de meci, și tot el conduce la capitolul assist-uri cu 4.0 pe întâlnire. Nikola Markovic este cel mai bun recuperator al echipei sale cu o medie de 5.7 recuperări pe meci.

În ceea ce privește echipa din Voluntari, Anthony Hickey are cea mai mare medie de puncte înscrise pe meci în competiția eliminatorie, 18.4, dar este și cel mai bun pasator cu 7.6 pase decisive pe partidă. În schimb, Vlad Moldoveanu este lider la recuperări, cu o medie de 7.4 pe confruntare.

În ceea ce privește duelul antrenorilor, Cristian Achim conduce cu 3-2 la meciuri directe în fața echipelor antrenate de Sașa Ocokoljic. Pe lângă partida din stagiunea curentă, Achim l-a întâlnit pe Ocokoljic din postura de adversar pe când cel din urmă o pregătea pe Steaua București. Tehnicianul român a câștigat de trei ori cu Oradea împotriva grupării bucureștene pregătite de Ocokoljic, iar sârbul a triumfat la prima întâlnire directă dintre cei doi, pe 13 octombrie 2018.

CSM Oradea se află în fața celei de-a patra finale consecutive de Cupă, dar încă nu a reușit să o cucerească. CSO Voluntari a ajuns în premieră în postura de finalistă a Cupa României. 

*Foto: Gheorghe Flușter/sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Gata cu echipele surogat!
    Suntem ca în pilda biblică cu visul faraonului în care 7 vaci slabe manâncă șapte vaci grase! La șapte ani de la finala pierdută cu echipa fantomă a Complexului Energetic Oltenia, o sugativă de bani de la buget și nu numai, întâlnim altă echipă fantomă finanțată pe ultima ei sută de metri de o comună-parazit a capitalei scăpată din ghearele odioasei familii Pandele-Firea. Mâine cercul se închide, vraja se destramă și dreptatea se arată: Oradea câștigă prima cupă din seria de șapte cupe consecutive, ca și în pilda biblică: urmează șapte vaci grase, urmează șapte cupe, începe fiesta, fiesta orădeana!

    cu 3 ani în urmă (09.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca greenmachine:

      @Karl
      Ce ziceai maestre? Magicianul tot fara cupa ramane si sere mafiotu isi roade pumnii diseara, pe autocar, in drum spre urbea bihoreana.

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii