Stiri Cupa României Masculin

Dan Ioan: “Aştept cu nerăbdare aceste meciuri”

Claudia Truşcă

Claudia Truşcă
27.09.2012

Vineri, 28 septembrie, în sala Unirea din Dobroeşti se dă startul sezonului competiţional 2012/13. Prima partidă din cadrul Cupei României se va disputa între CS Dinamo Bucureşti şi U Mobitelco BT Cluj-Napoca, începând cu ora 16.30, prilej cu care am discutat cu tânărul Dan Ioan, care ne-a declarat că aşteaptă cu nerăbdare aceste meciuri.

Vineri începe oficial noul sezon. Înfruntaţi Clujul, CSM-ul şi CSSŞ Giurgiu.  Consideri că sunteţi pregătiţi?

Eu, personal, aştept cu nerăbdare aceste meciuri şi sunt convins că şi colegii mei simt aceleaşi lucru. A fost o perioadă de pregătire grea, cum de altfel şi trebuia să fie, iar începând cu week-end-ul acesta intrăm în competiţie. Dacă suntem pregătiţi sau nu, cred că vom afla în cursul primului meci. Fizic, poate nu ne aflăm la forma de vârf încă, dar suntem conştienţi că dacă nu avem un joc rapid, pe contraatac ne va fi mai greu să înscriem din atacuri poziţionale. Suntem tineri şi acesta va trebui să fie principala caracteristică a echipei noastre, viteza.

Din punct de vedere mental ştiu sigur că toţi suntem foarte concentraţi pe ce are fiecare de făcut, pe rolul fiecăruia în echipă. În opinia mea, acest lucru este cel mai important, ca oricine este în teren să ştie exact ce poate şi ce are de făcut, astfel încât echipa să beneficieze de un aport pozitiv de la fiecare.

Ce părere ai despre echipele contra cărora veţi juca? Cine crezi că se va califica mai departe în Cupa României?

După părerea mea, atât Clujul, cât şi CSM Bucureşti şi Giurgiu sunt nişte echipe foarte puternice. Fiecare dintre ele au jucători care pot face diferenţa în orice moment al jocului. Clujul este campioana de acum 2 ani şi indiferent dacă au schimbat câţiva jucători de bază, cum ar fi Krstanovic şi Dykes, sunt o echipă cu tradiţie şi cred că şi anul acesta se vor lupta pentru locurile fruntaşe. CSM-ul, anul trecut, a fost una dintre cele mai solide echipe din campionat. Au fost la un meci distanţă să elimine Timişoara, a doua formaţie ca valoare la sfârşitul stagiunii precedente, din play-off, iar faptul că au păstrat majoritatea jucătorilor importanţi nu poate decât să însemne că sunt cel puţin la fel de puternici ca şi în sezonul trecut. Despre Giurgiu pot spune că sunt o echipă atletică, tânără şi cu multă fantezie. Joacă foarte bine relaţia de 1 la 1 şi prin asta îşi crează multe opţiuni de finalizare. Favoritele pentru calificarea mai departe sunt teoretic Clujul sau CSM-ul. Surprizele nu pot fi excluse, însă nu cred că în această grupă va fi cazul de rezultate neaşteptate.  

Pe cine vezi favorită la câştigarea Cupei României?

Este foarte greu de spus deoarece în Cupă, în afară de acest turneu preliminar mai este o etapă tur-retur şi apoi Final Four-ul. Este o competiţie scurtă ca durată şi probabil va ţine foarte mult de forma echipelor. Anul trecut a fost Piteştiul, o echipă care poate nu era o favorită la început. Cred că şi anul acesta echipa câştigătoare va fi tot una care la o primă vedere nu ar ieşi în evidenţă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii