Stiri Cupa României Masculin

Debut la doar 15 ani în Liga Națională de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.10.2018

BC CSU Sibiu a debutat în fața propriilor suporteri în etapa a 2-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2018/2019. Formația antrenată de Dan Fleșeriu a avut o primă repriză dificilă în fața lui BCM U Pitești, pe care a încheiat-o cu doar două puncte avantaj. Sibienii aveau să se dezlănțuiească în partea secundă și să se impună la final cu scorul de 95-69.

Desfășurarea jocului din repriza secundă i-a permis lui Dan Fleșeriu să-i ofere minute de joc unui sportiv de doar 15 ani. Cristian Cerbu a debutat în Liga Națională de Baschet Masculin chiar de ziua lui și este cel mai tânăr jucător care a evoluat într-o partidă de prima scenă a baschetului românesc.

Cristian Cerbu a intrat pe parchet pe finalul jocului cu BCM U Pitești și a jucat timp două minute și jumătate. El a avut trei tentative de a înscrie, toate eșuate. Cerbu a fost cel mai aproape de a marca după o pasă primită pe contraatac de la Kevin Hardy, însă a fost ajuns din spate de Mladen Jeremic și i-a pus capac.

Pentru Cristian Cerbu acesta fost doar debutul oficial pentru echipa de seniori a lui BC CSU Sibiu. El a fost prezent în cantonamentul de la Zlatibor din presezon unde o prins câteva minute în meciurile amicale și de asemenea a jucat și la Memorialul Elemer Tordai. Cristian Cerbu va continua să evolueze pentru BC CSU Sibiu însă la echipa U18, acolo unde a fost cel mai bun marcator la primul turneu organizat în acest sezon.

În sezonul precedent, Cristian Cerbu a fost împrumutat la Baschet Club Dan Dacian și a jucat în campionatul de juniori U15. Cerbu și echipa din București aveau să câștige titlul național la finalul sezonului.

Rămâne de văzut ce evoluție va avea cel tânăr debutant din istoria Ligii Naționale de Baschet Masculin.

foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii