Stiri Cupa României Masculin

Despre Sala Constantin Jude

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.02.2013

Turneul final al Cupei României la baschet masculin va avea loc la Sala Constantin Jude din Timișoara. Aceasta găzduiește al doilea eveniment de amploare în baschetul românesc după ce în 2012 a reunit stelele baschetului românesc în cadrul meciului demonstrativ organizat anual de către FR Baschet.

Sala, cunoscută și sub denumirea de 'Olimpia' a fost construită în anul 1968. Ea servește drept gazdă pentru echipele de baschet masculin Baschet Club și BC Timba, pentru cea feminină BCM Danzio, respectiv pentru echipa de handbal masculin CSU Politehnica din Timișoara. Ea are o capacitate de 2.200 locuri și are o singură tribună.

De notat că în toamna anului 2012, polivalenta din Timișoara a găzduit pentru prima oară meciuri din FIBA EuroChallenge. În trecut Sala Constantin Jude a fost locul de desfășurare pentru competiții de amploare în baschetul juvenil românesc (turnee finale ale campionatelor naționale). De asemenea, la Timișoara au avut loc Campionatele Europene U18 feminin - Divizia B, edițiile 2007 și 2010. Aceeași sală a găzduit meciuri din finala Ligii Naționale de baschet masculin în sezoanele 2008/09, respectiv 2011/12, precum și turneul final al Ligii Europei Centrale din anul 2009.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii