Stiri Cupa României Masculin

Dinamo în derivă. Rămâne fără 4 jucători

Eduard Popa

Eduard Popa
05.02.2018

dinamo baschet

CS Dinamo București a jucat în etapa a XVII-a împotriva lui BCM U Pitești ultimul meci în actuala formulă. Odata cu pauza competițională vor pleca de la clubul bucureștean patru dintre tinerii de perspectivă pe care îi avea formația: Radu Avramescu, Cristi Mâinea, Dani Mâinea și Mircea Neagoe.

Radu Avramescu a jucat în 7 partide pentru Dinamo, cu medii de 2,6 puncte și 1,4 recuperări în puțin peste 8 minute pe meci. Cea mai bună performanță a fost contra Craiovei când tânărul baschetbalist a strâns 9 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Din cauza unor accidentări a ratat mare parte din actualul sezon. El va ajunge începând cu această săptămână la Cuza Sport Brăila.

Cristi Mâinea a jucat în toate cele 17 partide ale lui Dinamo din actuala stagiune. El a strâns medii de 5,5 puncte și 2,1 pase decisive, cu o performanță stagională de 17 puncte în turul sezonului, contra lui BCM U Pitești. Tânărul conducător de joc va evolua în restul sezonului pentru fostul său antrenor de la Dinamo, Eugen Ilie, la CSO Voluntari.

Fratele său, Daniel Mâinea, a jucat la rândul său în toate cele 17 partide. Dani are o linie statistică de 4,9 puncte și 2,6 recuperări, cu o performanță stagională de 13 puncte și 4 recuperări contra lui CSU Sibiu. El va merge pe malul mării, la BC Athletic Constanța.

De asemenea, Mircea Neagoe se va alătura și el lui Cristi Mâinea la CSO Voluntari. Pivotul a strâns medii de 7,5 puncte și 3,4 recuperări în 15 partide. El a reușit să înscrie 20 de puncte contra Craiovei, 17 puncte contra lui Timba Timișoara, 16 contra celor de la CSM CSU Oradea și 13 puncte cu 7 recuperări împotriva campioanei U-BT Cluj-Napoca.

Dinamo va căuta acum să caute înlocuitori pentru cei patru jucători care iau calea Ligii Întâi pentru a mai putea alinia o listă de 10 baschetbaliști pe foaia de joc. Nu va fi însă o soartă ușoară pentru echipa condusă în acest moment de Dan Niculescu, dacă ținem de problemele financiare cu care se confruntă Dinamo. Astfel, cel mai probabil lotul va fi completat de juniorii din programul alb-roșilor.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii