Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petronic (Farul), singurul jucător cu double-double în prima zi

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.09.2012

Dragan Petronic, ultima achiziție a lui Farul Constanța, este singurul jucător care a realizat un double-double în prima rundă de meciuri din cadrul turneelor contând pentru prima fază a Cupei României la baschet masculin. Echipa sa a cedat în fața lui CSU Sibiu, scor 68-83.

În 31 minute de joc, Petrovic a totalizat 6/8 la aruncările din acțiune (toate de două puncte) și 1/2 la linia de pedeapsă. El a terminat cu 13 puncte, fiind al doilea marcator al echipei sale. Dragan a contribuit cu 11 recuperări (trei ofensive) și a pierdut o posesie pentru un coeficient de 20 la eficiență.

Astfel, după prima rundă din turneele Cupei României, Petronic este singurul jucător care a trecut de borna 10 la două categorii diferite. El este unul dintre cei trei jucători care au reușit cel puțin zece recuperări. Ceilalți doi sunt Iulian Orbeanu, de la SCM U Craiova, respectiv Jordan Glynn, de la Timba Timișoara. Niciunul dintre ei nu a reușit să înscrie 10 puncte în confruntarea directă de vineri (28.09).

În cadrul meciului în care s-a realizat singurul double-double s-a consemnat o performanță colectivă rarisimă pentru baschetul românesc la cel mai înalt nivel. Este vorba despre faptul că toți jucătorii de la CSU Sibiu au punctat.

În vârstă de 30 ani, Petrovic măsoară 2.06 metri și evoluează pe pozițiile 4/5. Ultima dată a jucat pentru Le Puy în eșalonul al 4-lea din Hexagon. A mai evoluat la BKK Radnicki și Kolubara (Serbia), respectiv Leotar (Bosnia).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii