Stiri Cupa României Masculin

F4. Andrei Calnicenco: „Trebuie să le arătăm suporterilor că jucăm pentru ei. Baschetul este pentru fani”

F4. Andrei Calnicenco: „Trebuie să le arătăm suporterilor că jucăm pentru ei. Baschetul este pentru fani”

Duminică, 9 februarie, U-BT Cluj-Napoca o va întâlni pe SCM Timișoara, în semifinalele Cupei României la baschet masculin. Alb-negrii evoluează pe teren propriu și, cu siguranță, își doresc foarte mult să obțină trofeul în fața suporterilor.

Andrei Calnicenco este motivat de felul cum formația pentru care activează a fost susținută la jocul cu Ironi Ness Ziona și susține că el și coechipierii săi trebuie să joace pentru fani.

Nu simțim presiune fiindcă jucăm în fața fanilor, ci din contră credem că trebuie să ne bucurăm de această experiență și să le arătăm suporterilor că jucăm pentru ei. La meciul de miercuri am avut o atmosferă incredibilă și atunci când suporterii sunt „nebuni”, începem să fim și noi „nebuni” și să evoluăm mai bine. Baschetul este pentru fani”.

În același timp, baschetbalistul cu cetățenie română este conștient că fiecare trupă prezentă la Final Four este puternică, așadar victoria nimănui nu este asigurată.

În opinia mea, fiecare echipă are șanse de a câștiga competiția pentru că este vorba de un singur meci. Toate formațiile au arătat în acest sezon că oricine poate bate pe oricine. Dinamo, Oradea, noi și Timișoara jucăm în Top 6 și am avut parte de partide dificile. De exemplu, împotriva Timișoarei am avut două jocuri foarte, foarte grele. Dacă ne uităm la cum a jucat Dinamo contra Oradiei, observăm același lucru. Asta arată că fiecare echipă are șansa ei. Dacă într-un duel unul dintre jucători are o zi bună, poate ajunge să marcheze chiar 30, 40 de puncte. Fiecare echipă de la Final Four are un astfel de baschetbalist. De aceea, cred că va fi interesant. Sper să câștigăm”.

Întrebat care este principalul avantaj al lui U-BT, Calnicenco a răspuns următoarele:

Apărarea este atuu-ul nostru. Trebuie să jucăm agresiv și să fim puternici. Dar cea mai importantă e defensiva”.

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara va începe la ora 17:45 și va fi transmisă, în direct, pe Digisport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii