Stiri Cupa României Masculin

F4. Duelul 20 între Timișoara și Mediaș

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.04.2013

BC Timișoara și Gaz Metan Mediaș se întâlnesc în ceea ce poate fi denumită re-editarea finalei Cupei României din anul 2010. Confruntarea se va desfășura sâmbătă (06.04), la Sala Constantin Jude din Timișoara.

Finala din anul 2010, câștigată de către fosta BCM Elba, cu Dragan Petricevic pe bancă și jucători precum Milos Pesic, Rade Dzambic, Nenad Markovic, Bojan Grubisic sau Dan Păltinișanu, cu toții legitimați actualmente la alte echipe, a consemnat încheierea hegemoniei Asesoft în baschetul românesc. Între 2004 și până la turneul final al cupei de la Sibiu - ediția 2010 fiind singura desfășurată pe teren neutru - toate trofeele din baschetul românesc au fost acontate de către CSU Ploiești.

Interesant este că în acel turneu Gaz Metan a învins Ploieștiul în semifinale, pentru ca în ultimul act echipa de pe Târnava Mare să cedeze în fața Timișoarei. Bănățenii au câștigat acel meci cu scorul de 92-83.

Va fi cel de-al 20-lea meci direct între cele două echipe în ultimii opt ani. Bănățenii au un mic avantaj: 11-8. De notat că s-au consemnat mai multe meciuri încheiate la prelungiri și o serie de alte partide extrem de echilibrate.

De notat că exceptând finala de cupă din anul 2010, aceste echipe s-au confruntat în finala mică a Ligii Naționale în același sezon. Aceasta a fost adjudecată cu scorul general de 2-0, de către Gaz Metan Mediaș.

Celelalte 16 partide s-au consemnat în sezonul regulat al campionatului. Astfel, scorul duelurilor directe este de 10-6 pentru alb-violeți.

La Sala Constantin Jude s-au consemnat zece confruntări, scorul acestora fiind de 7-3 în favoarea gazdelor.

Srdjan Jovanovic are 2-0 împotriva Mediașului în calitate de antrenor principal.

Marcel Țenter are 0-2 cu Timișoara de la numirea în funcția de antrenor al lui Gaz Metan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii