Stiri Cupa României Masculin

F4. Finala opune cele mai bune echipe din România la recuperare ofensivă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.04.2013

Cupa României
2013

Finala

  Fișa meciului  

U Mobitelco Cluj și Gaz Metan Mediaș vor disputa finala Cupei României la baschet masculin - ediția 2012/13. Evenimentul va avea loc la Timișoara, în Sala Constantin Jude, în cursul serii de duminică (07.04).

Se întâlnesc două echipe foarte solide din punct de vedere fizic, acesta fiind practic singurul punct comun în jocul pe care cele două echipe îl dezvoltă. De altfel din forță, talie, precum și din punct de vedere al plasamentului, Mediaș și Cluj sunt cele mai bune echipe la recuperare ofensivă din România.

U Mobitelco este adepta jocului neconvențional, în cadrul căruia se întâlnesc o mulțime de formule de joc prin intermediul cărora adversarul poate fi surprins. De fapt capacitatea lui Niksa Bavcevic de a citi jocul în timpul, desfășurării sale este principalul argument în sprijinul succesului repurtat de ardeleni în semifinale.

De cealaltă parte, Gaz Metan încearcă să joace un baschet colectiv în care sunt respectate noțiunile bază în ceea ce privește posturile și sarcinile fiecărui jucător în psrte. Totuși, în condițiile absenței lui Mladenovic de pe foaia oficială, respectiv a problemelor cu greșelile personale pentru Ivanovic, Marcel Țenter a fost nevoit să improvizeze cu extremele clasice pe poziția 4.

Factorul fizic, extrem de avantajos Clujului, ar putea să aibă un rol mai puțin semnificativ împotriva unei echipe capabile să joace la intensitate. Din punct de vedere tactic există totuși un semn de întrebare. De notat că Gaz Metan joacă cu doi fundași aproape în permanență, în vreme ce Clujul are puține momente în care folosește o astfel de formulă de joc, chiar dacă în semifinale a apelat la ea mai mult decât de obicei.

Cluj dispută prima finală din 2006 și pnă ân prezent. Atunci a pierdut-o în fața Ploieștiului. În schimb, Mediaș se află la a 3-a finală în ultimele patru ediții. În 2010 a pierdut-o, iar în 2011 a câștigat-o.

Meciul începe la ora 18 și este transmis în direct la Digi 24 Timișoara, Digi 24 Oradea și DigiSport.

Foto: Răzan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii