Stiri Cupa României Masculin

F4. Istoria îi obligă. Timişoara, patru semifinale, patru calificări în finală!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
06.04.2013

Timişoara, fie sub denumirea de Elba fie sub cea de BCT, este o obişnuită a Cupei în ultimii ani. Leii din Banat au evoluat în patru turnee finale în ultimii şase ani şi tot de atâtea ori s-a calificat în finală. A cucerit însă o singură dată trofeul, în 2010.

În sezonul 2006/2007, primul cu Dragan Petricevic pe bancă, BCM Elba Timişoara reuşea să se califice la turneul final, acolo unde au mai ajuns Sibiul, Ploieştiul şi Clujul. Alb-violeţii au întâlnit Sibiul în semifinale şi au învins cu 89-81, reuşind astfel prima calificare din istoria clubului în finala Cupei României. Leii din Banat au pierdut însă trofeul în dauna lui CSU Asesoft Ploieşti, 66-89.

În sezonul 2007/2008, BCM Elba Timişoara a ajuns la turneul final alături de Piteşti, Ploieşti şi Sibiu. Elevii lui Dragan Petricevic au reuşit atunci o a doua calificare în finala Cupei, după ce au trecut de BCM U Piteşti cu 100-82. Aveau să piardă apoi din nou în faţa Ploieştiul, care cucerea trofeul, după 90-73.

În sezonul 2008/2009, timişorenii au ratat calificarea în semifinale.

În sezonul 2009/2010, aceeaşi BCM Elba Timişoara reuşea să ajungă din nou între primele patru echipe din Cupă. Un turneul la care s-au calificat Mediaşul, CS Otopeni şi CSU Ploieşti. După o semifinală strânsă, Elba a trecut de Otopeni, 64-62 şi a reuşit a treia calificare în finala Cupei României. Avea să fie anul în care bănăţenii reuşeau să şi câştige trofeul, primul din istoria clubului! Au învins în ultimul act Mediaşul, 92-83 şi au sărbătorit performanţa alături de fanii de pe Bega veniţi în număr mare la Sibiu, acolo unde s-a ţinut competiţia. 

În sezonul 2010/2011, alb-violeţii au ieşit prematur din Cupă şi nu au putut să îşi apere trofeul. Clubul îşi schimbase între timp numele în BC Timişoara.

În sezonul 2011/2012, cu Predrag Badnjarevic pe bancă, BC Timişoara ajunge din nou la turneul final după ce elimină pe traseu pe BC Mureş şi CSU Ploieşti. În semifinale s-au mai calificat Piteştiul, Oradea şi CSM Bucureşti, gazda turneului. Timişorenii au trecut în semifinale de CSM Oradea, 79-74 şi au dat peste BCM U Piteşti în ultimul act. Leii din Banat au fost la doar câteva minute de trofeu, dar au irosit un avantaj de 13 puncte în ultimul sfert şi Cupa a mers la Piteşti după un 91-78 pentru argeşeni.

Sezonul 2012/2013 - ? Acum, BC Timişoara e din nou în semifinale şi joacă azi cu Gaz Metan Mediaş, formaţie în faţa căreia a şi câştigat singura din cele 4 finale jucate.

Astfel, BC Timişoara are în contul său patru calificări în finală din tot atâtea semifinale jucate. Rămâne de văzut dacă astăzi vor continua această performanţă.

foto: ProSport

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Fără cuvinte(imagini)
    Ce Timişoara, ce GMM, ce U, ce Asesoft, ce Cupă! Cu intuiţia genială ce-i caracterizează, decidenţii de la Digi au hotărât că noi ăştia care ne omorâm aici cu baschetul românesc suntem mult mai interesaţi de un Arsenal-WBA, sau de calificările Moto GP. Combinaţia de aroganţă şi tâmpenie se pare că nu lipseşte din nicio televiziune românească. În concluzie, dacă vrem să ne vedem echipa favorită în cupă, să ne rugăm să acceadă ăn finală. Aia mare. Apropos, vedeţi vreun rost pentru un meci de locurile 3-4 într-o competiţie prin definiţie eliminatorie?

    cu 11 ani în urmă (06.04.2013) Raspunde
  • adi.cojocaru :

    Televizare
    Turneul final este transmis integral, cu interviuri inainte si dupa meciuri, de Digi24 Timisoara, tot in reteaua RCS-RDS sau live pe site-ul postului.

    cu 11 ani în urmă (06.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii