Stiri Cupa României Masculin

Georgian Păun s-a retras în urma decesului idolului său, Kobe Bryant

Georgian Păun s-a retras în urma decesului idolului său, Kobe Bryant

Kobe Bryant a fost idolul unei întregi generaţii iar dispariţia sa a îndoliat nu doar fanii lui Lakers, dar şi lumea baschetului ca un întreg.

Inclusiv în România, „Black Mamba” a fost un idol pentru întregi generaţii care au crescut cu meciurile văzute pe internet sau „împrumutate” de pe filelist.

Unul dintre românii care au fost impresionaţi de Kobe este fostul jucător al celor de la BCM U Pitești, SCM Timișoara, Farul Constanța, BC CSU Sibiu şi Athletic Constanţa. Recent, fostul baschetbalist s-a îmbogăţit cu un nou tatuaj, în onoarea lui Mamba.

Însă încă de când a făcut primii paşi în baschet, Păun a purtat un tricou cu Kobe. Totodată, el a avut şi numărul 24 pe tricou de-a lungul carierei, cum a fost cazul şi când a jucat la malul mării. (VEZI GALERIE FOTO)

Într-o reacţie pentru baschet.ro, Georgian a povestit ce a însemnat pentru el Kobe Bryant şi de ce s-a retras după dispariţia fostei legende a lui Lakers:

„Kobe Bryant este motivul pentru care m-am apucat de baschet şi unul dintre motivele care m-a facut să nu mai joc. L-am urmarit toată copilăria mea, îi ştiam toate highlights-urile, inclusiv după ce a terminat cariera de sportiv de performanţă, îl urmăream cum se dezvolta în afara terenului şi cum în ultimul timp a început să apară din nou la meciuri împreună cu Gigi. Personal pe mine m-a afectat moartea lui pentru că l-am urmărit toata copilăria şi adolescenţa mea. Motivul pentru care nu am mai continuat să joc este că moartea lui m-a învăţat că în viaţă trebuie să facem ce ne face fericiţi şi să trăim în prezent pentru că viaţa este foarte imprevizibilă.”

Născut în 1994, Georgian Păun a debutat în LNBM în sezonul 2012/2013, pe când juca la BC Timişoara. De atunci a adunat 137 partide în Liga Naţională, timp în care a strâns medii de 4,5 puncte şi 2,5 recuperări. În stagiunea precedentă, Păun reuşise medii de 8,4 puncte, 5 recuperări şi +11,2 la eficienţă pentru Athletic Constanţa, cel mai bun din carieră.

Cu toate acestea, sportivul originar din Calafat a decis să agaţe ghetele în cui. În prezent, Georgian Păun a ales o nouă carieră şi este instructor de fitness.

*foto: arhivă personală  

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    motivatii si motive
    ”Motivul pentru care nu am mai continuat să joc este că moartea lui m-a învăţat că în viaţă trebuie să facem ce ne face fericiţi şi să trăim în prezent pentru că viaţa este foarte imprevizibilă.”

    Recte, omului i se facuse lehamite de baschet si moartea idolului i-a dat imboldul necesar sa spun stop.

    Ca sper ca nu a extras din filozofia lui Black Mamba sa renunte la primul obstacol...

    Ce bine le zicea buzestii pe un alt articol legat de copii si juniori.

    cu 3 ani în urmă (08.12.2020)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      studentU
      Multumesc!)))

      cu 3 ani în urmă (09.12.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii