Stiri Cupa României Masculin

Interviu Dragan Petricevic: „Noi am venit aici să luptăm și să visăm frumos preț de patru zile”

Interviu Dragan Petricevic: „Noi am venit aici să luptăm și să visăm frumos preț de patru zile”

Turneul Final Eight din Cupa României va lua startul astăzi, 6 martie, în BTarena din Cluj-Napoca. Pentru calificarea în semifinalele competiției, SCM Timișoara se va duela cu CSM CSU Oradea, finalistă în ultimele trei sezoane.

Site-ul nostru a luat legătura cu antrenorul echipei bănățene, Dragan Petricevic, pentru a-i afla părerile despre desfășurarea acestui turneu. Timișorenii pornesc cu ambiții mari și sunt încrezători că pot reuși să se impună:

Soția mea mi-a pregătit trei costume, și eu am de gând să le îmbrac pe toate. Ca să nu venim la o sărbătoare a baschetului românesc cu declarații de alibi, că noi suntem outsideri și ceilalți favoriți. Cine vine la o întâlnire de familie în cel mai frumos eveniment al baschetului românesc de la pandemie încoace cu teamă de juca, de a participa și de încredere în forțele proprii, atunci nu are ce căuta aici.

Timișoara cu orice șanse e cotată, noi am venit aici să luptăm și să visăm frumos preț de patru zile. Niciodată nu o să uităm că Timișoara a fost orașul care în 89` a avut curajul prima să pornească o scânteie, așa că și acum are curajul să iasă la luptă și să creadă că poate să câștige trofeul, dar până acolo este meci cu Oradea, o echipă care și-a demonstrat valoarea de foarte multe ori, una dintre cele mai valoroase echipe din România și cu siguranță nu va fi un meci ușor, dar care dintre celelalte ar fi mai ușor? Toate sunt grele le această competiție.

Cum va fi un turneu atât de important fără fani în tribunele sălii polivalente?

Este cea mai frumoasă sărbătoare a baschetului, va fi o nuntă mută. Va fi ca și în filmul ”Nunta mută” și asta nu o spun cu bucurie sau nu fac o comparație cu niște măsuri din vremea filmului sau de acum, departe de mine acest gând, dar cu siguranță se va simți lipsa fanilor. Să ne gândim la un aspect care totuși este unul pozitiv, se joacă, și faptul că se joacă și că nu s-a oprit va da speranțe și suporterilor că nu va mai trece mult timp și vor veni și ei în tribune. Mult mai greu era dacă nu s-ar fi jucat, atunci nici măcar suporterii nu ar fi avut la ce să se întoarcă într-o zi.

Care format îl preferați, cel de Final Eight sau Final Four?

Cred că Final Eight este potrivit acum, deoarece e vorba de perioada de pandemie. Un turneu final cu opt echipe se practică în foarte multe țări, anul acesta chiar am fost unul dintre cei care a dorit acest format de Final Eight și cred că pentru această perioadă este unul foarte potrivit. Oricum, fazele finale sunt o sărbătoare a baschetului, indiferent dacă avem cifra 4 sau 8. Așadar, în contextul pandemic actual, formatul de Final Eight este just. Din punctul de vedere al formei sportive nu este cel mai potrivit, pentru antrenori și pentru jucători este mai greu. Însă din punctul de vedere al coeziunii este un sistem foarte bun. Oricând niște întâlniri baschetbalistice sunt niște lucruri extraordinare.

Ați reușit un meci foarte bun cu U-BT Cluj-Napoca, în ultimul turneu din Liga Națională. Ați învățat niște lucruri din acel meci, când ați pierdut pe final, vă ajută în cele ce urmează?

Bineînțeles, orice meci pierdut, mai ales într-o astfel de manieră este ceva din care trebuie învățat, la fel de bine există și victorii din care trebuie învățat. Orice meci este unul care trebuie analizat și este un proces în timpul sezonului. Deci practic un meci reușit sau nereușit îți dă multe răspunsuri, așa că este un proces și nu doar acest meci ne-a ajutat să învățăm ceva. Dar asta nu înseamnă că nu vom avea alte greșeli sau că nu le vom repeta pe aceleași, nimeni nu e perfect.

Este această competiție foarte diferită pentru că trebuie să aveți doi români în permanență pe teren?

Cu siguranță că acest aspect este unul care va conta enorm de mult, mai ales că este vorba de doar câteva meciuri an. Prima fază a Cupei și acum această fază finală, deci este foarte greu dar noi oricum avem destui români în echipă care joacă. Pentru orice antrenor va fi dificil să găsească o formulă, dar nu o văd ca o regulă greșită.

Meciul CSM CSU Oradea - SCM Timișoara se joacă de la ora 21:15 în direct pe DigiSport 4, Look Sport 3 și FRB TV.

*Foto: Facebook SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii