Stiri Cupa României Masculin

Interviu Malcolm Lee: „Prefer acest sistem de turnee, e mai ușor să rămâi în ritmul de meci”

Interviu Malcolm Lee: „Prefer acest sistem de turnee, e mai ușor să rămâi în ritmul de meci”

CSO Voluntari a încasat două înfrângeri în primul turneu al LNBM, în fața celor de la CSA Steaua și U-BT Cluj. Ilfovenii au însă pretenții mari în acest sezon, după toate transferurile făcute în perioada dintre sezoane. 

Unul dintre cele mai importante transferuri, cel puțin din perspectiva CV-ului, este Malcolm Lee, fost jucător NBA.

Lee a stat de vorbă cu baschet.ro, înainte de startul următorului turneu LNBM de la Constanța:

Cum de ai ajuns să joci în Liga Națională? Cunoșteai vreun jucător din LNBM înainte să semnezi cu CSO Voluntari?

Nu știam niciun jucător care evoluase în Liga Națională recent. Ce m-a făcut să semnez cu echipa au fost ambiția și obiectivele echipei. Când am vorbit prima oară cu Ionuț (n.r. Ionuț Georgescu) mi-am dat seama de profesionalismul și seriozitatea lui. Când am primit și sprijinul agentului meu și când am văzut ce jucători au semnat aici, am fost all-in. 

Ce știai despre România înainte să ajungi aici?

Sincer nu știam decât ceea ce mă invățase profesorul meu de istorie, că de aici vin romii. Însă, după primele mele cinci luni aici, nu a fost deloc așa. Am văzut mai mulți romi în alte țări precum Grecia, Turcia sau Spania. Poate că profesorul meu nu a știut despre ce vorbește.

Ce impresie ți-a lăsat Liga Națională până acum?

E mai bună decât mă așteptam. E o ligă foarte fizică.

Cât de greu este să joci în sistemul de bulă? Deja ai avut două experiențe de acest fel.

Nu e deloc dificil. Chiar dacă ai mai puțin timp de recuperare, eu chiar prefer acest sistem decât cel în care joci un singur meci pe săptămână. În formatul ăsta e mai ușor să rămâi în ritmul de meci. 

 Ce așteptări ai de la următorul turneu din Constanța? 

Mă aștept să avem o mentalitate de învingători și să dăm ce avem mai bun. Dacă vom face asta, cu siguranță vom avea șanse mari la victorie.

Știu că ai avut probleme cu carantina și turneele, dar ai avut timp să vizitezi Bucureștiul sau alte zone din România?

Am reușit să explorez un pic Bucureștiul. Iubesc natura și îmi plac mult parcurile din oraș. De fapt atunci când reușesc să îmi plimb câinele prin parc mă relaxez cel mai mult în timpul meu liber.

Având în considerare CV-ul tău, aș vrea să te întreb despre sezonul viitor din NBA. Pe cine vezi favorită la titlu și cine crezi că are șanse să câștige trofeul de MVP al ligii?

Poate sunt părtinitor pentru că sunt din Los Angeles, dar cred că Lakers va reuși să câștige titlul și sezonul viitor. Au adus câțiva jucători foarte buni care îi aduce în postura de favoriți. În ceea ce privește trofeul de MVP, nu m-ar surprinde să îl câștige Luka Doncic, mai ales dacă va reuși să își îmbunătățească prestația din sezonul precedent. Dacă luăm în calcul și că NBA-ul caută o nouă față. Am văzut asta în ultimele două sezoane, cu Giannis. Evident, LeBron ar merita să câștige în fiecare sezon trofeul MVP. Pentru că pe orice pune el mâna se transformă în aur. 

CSO Voluntari debutează marți cu CSM Focșani, de la ora 16:00, urmând ca apoi miercuri, de la aceeași oră, să joace împotriva celor de la Miercurea-Ciuc. Ambele meciuri vor putea fi urmărite pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii