Stiri Cupa României Masculin

Interviu Octavian Popa-Calotă: „A fost o perioadă de pauză foarte lungă şi incomodă”

Interviu Octavian Popa-Calotă: „A fost o perioadă de pauză foarte lungă şi incomodă”

Dinamo Ştiinţa Bucureşti se pregăteşte de un nou sezon în primul eşalon de baschet din România. Cu un nou antrenor la cârmă, în persoana lui Antonis Constantinides şi cu mai multe transferuri de impact.

Printre cele mai sonore nume aduse de Dinamo se numără şi Octavian Popa-Calotă. Veteranul român a ajuns la Dinamo, după ce în această vară CSM Mediaş s-a desfiinţat. "Kevin" a acordat site-ului nostru un interviu în care a vorbit despre desfiinţarea Mediaşului, dar şi despre perioada de pandemie în care nu s-a jucat baschet şi despre primul turneu din Cupa României. 

Cum a fost perioada asta de pauză pentru tine? Cu ce ţi-ai ocupat timpul pe perioada de carantină?

Am simțit această perioadă ca toți ceilalți colegi de breaslă, a fost foarte lunga și incomodă. Mi-am petrecut timpul în mare parte în jurul casei, cu cei dragi. Acesta a fost singurul aspect pozitiv.

Ce s-a întâmplat la Mediaş? Cum de ai ajuns la Dinamo Ştiinţa?

Nici acum nu știu exact. Singurul lucru pe care îl știu e că îmi pare rău că nu mai sunt în LNBM. Ne aflam pe o pantă ascendentă și echipa care se conturase pentru ediția actuală de campionat ar fi fost cu siguranță una competitivă. După aceea am fost contactat de Cătălin Nazîru care mi-a propus sa vin la Dinamo. După câteva discuții cu antrenorul am decis sa fac acest pas. Le mulțumesc pe această cale pentru șansă oferită.

La Dinamo împarţi vestiarul cu mai mulţi tineri, dar şi cu un veteran precum Ousmane Barro. Cum te-au primit noii tăi colegi?

Am fost primit cu brațele deschise la echipă, avem o multitudine de jucători de calitate și mă simt privilegiat că mă aflu aici.

Cum a fost perioada de pregătire alături de Dinamo?

Perioada de pregătire a fost destul de dificilă, cum e normal sa fie după o perioadă îndelungată departe de terenul de baschet. Ne-am pregătit intens pentru începutul competițiilor oficiale. Am fost nevoiți să trecem prin mai multe provocări specifice timpurilor pe care le trăim. Totuși sunt optimist în privința pregătirii pe care am efectuat-o și aștept cu nerăbdare meciurile oficiale.

Aţi avut o prestaţie bună la Memorialul Tordai. Optimist înainte de startul primelor meciuri din Cupă?

Ajunsesem la un nivel bun de pregătire când ne-am prezentat la Memorialul Tordai. Din păcate știm cu toții ce s-a întâmplat după. Sunt lucruri care se întâmplă și sunt mai mult sau mai puțin controlabile. Totuși majoritatea echipelor s-au confruntat cu infectările de covid, așa că trebuie să privim înainte și să ne continuăm drumul. Contează să jucăm baschet de calitate și rezultatele vor veni.

Cum ţi se pare grupa de la Bucureşti, cu U-BT, Piteşti şi CSM Galaţi?

La prima vedere mi se pare o grupă destul de echilibrată. E greu să-mi dau cu părerea acum despre calitatea fiecărei echipe în parte.

Cu ce obiective abordezi acest nou sezon, atât ca echipă cât şi pe plan personal?

 

 

Sezonul îl voi aborda cu siguranță cu aceeași seriozitate și dăruire cu care am abordat întreaga carieră. Doresc să joc la potențial maxim și să-mi ajut echipa din toate punctele de vedere. Vreau de asemenea să mă bucur de fiecare moment petrecut pe parchet.

Octavian Popa-Calotă şi Dinamo Ştiinţa vor debuta marţi, 10 noiembrie, de la ora 21:15, în compania celor de la BCM U Piteşti. 

*foto: facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii