Stiri Cupa României Masculin

Interviu Tudor Gîrbea: „Avem bagajele pregătite pentru a sta până marți la Cluj”

Interviu Tudor Gîrbea: „Avem bagajele pregătite pentru a sta până marți la Cluj”

Regula U23 din LNBM a oferit prilejul mai multor jucători tineri români să se facă remarcați în Liga Națională. Unul dintre ei este și extrema celor de la CSO Voluntari, Tudor Gîrbea.

Fost jucător la CSM Târgu Mureș, Gîrbea a ajuns la Voluntari în 2018, iar de atunci a devenit un jucător important în angrenajul formației antrenate de Sasha Ocokoljic. 

Ajuns între timp chiar și în angrenajul naționalei României, Gîrbea se va înfrunta în primul meci din Cupa României chiar cu selecționerul Tudor Costescu și cu mai mulți colegi de la națională, în meciul contra celor de la BCM U Pitești. 

Cum a fost turul de campionat pentru tine? Cu ce impresie ai rămas după aceste meciuri? 

Turul de campionat a fost unul atipic din cauza modului de desfășurare sub formă de turnee. Mă bucur că am ajuns împreună cu CSO Voluntari să ne măsurăm forțele cu echipele de tradiție/top din LNBM și că am oferit o replică pe măsură. Consider că a fost doar începutul și este un rezultat meritat care a venit în urma muncii depuse.

Care au fost pentru tine cele mai mari provocări din perioada aceasta de pandemie din punct de vedere profesional?

Cred că cea mai dificilă parte a fost și este cea legată de așteptarea rezultatelor de la testele Covid și lipsa spectatorilor în săli. În rest, trebuie să fim bucuroși și să profităm că putem juca baschet în astfel de vremuri. Să ne gândim ce se întâmpla acum un an...

Cu ce obiectiv plecați la drum în Cupa României?

Atât eu, cât și colegii mei, plecăm cu bagajele pregătite pentru a sta până marți la Cluj și bineînțeles nu ca spectatori pentru ca așa cum știu toți accesul acestora este interzis.

La Pitești vei întâlni mulți colegi de-ai tăi de la națională. Cum ți se pare meciul cu echipa din Trivale?

Prieteni în afara terenului sau colegi la echipa națională, în momentul când începe meciul suntem doar adversari. Va fi un meci greu și echilibrat, disputat până în ultima secundă. E un moment bun să arătăm că a fost doar o greșeală ceea ce s-a întâmplat în ultimul meci din turul campionatului.

Cum e sa lucrezi alături de jucători cu experiență, precum Vlad Moldoveanu sau Ouszy Barro? 

Consider că este o oportunitate de a progresa și de a învăța detaliile care fac diferența de la ei, iar prin ei nu mă refer doar la Vlad și Ouzy. Toți au multe sezoane jucate fie în România, fie în cele mai puternice ligi din lume, implicit foarte multă experiență. 

Ce obiectiv ai tu, personal, pentru această stagiune?

Îmi doresc să fiu sănătos și să pot da totul pe teren pentru a îmi ajuta colegii să deschidem drumul Voluntariului către Europa în sezonul viitor.

Partida dintre CSO Voluntari Și BCM U FC Argeș Pitești se joacă sâmbătă, 6 martie, de la ora 11:45. Meciul va fi transmis pe Digi Sport 4 și Look Sport 1. 

*foto: CSO Voluntari Baschet - Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii