Stiri Cupa României Masculin

Interviu Vlad Moldoveanu: „Ne dorim foarte tare ca la finalul turului să terminăm doar cu două înfrângeri”

Interviu Vlad Moldoveanu: „Ne dorim foarte tare ca la finalul turului să terminăm doar cu două înfrângeri”

CSO Voluntari vine la turneul 7 al LNBM cu nouă victorii la rând. Ilfovenii se pregătesc acum de meciurile cu CSU Sibiu și BCM U Pitești, pe care le vor găzdui în Sala de Sport Gabriela Szabo.

Unul dintre cei mai importanți jucători din lotul lui Sasha Ocokoljic este Vlad Moldoveanu. Fostul internațional român a ratat din cauza unor accidentări debutul de sezon, dar de atunci a intrat din ce în ce mai mult în formă. În acest moment, Vlad are mediii de 11,1 puncte, 5,6 recuperări și 2,1 pase decisive. 

Într-un interviu acordat în exclusivitate baschet.ro, Vlad Moldoveanu s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale de până acum și de faptul că a început să arate din ce în ce mai bine pe parchet. 

1. Salut, Vlad. În primul rând spune-mi te rog cum vezi acest debut de sezon. Aveți nouă victorii la rând, după ce ați debutat cu două înfrângeri. Sunteți unde ți-ai fi dorit să fiți la debutul acestui sezon?

Un început bun de campionat. Toată lumea știa că tragem sus, la top 6, dar cam toți jucătorii ne-am dori o medalie. A fost un început greu de campionat. Din păcate am lipsit eu primele patru meciuri din cauza unei accidentări. Ne-a costat absența mea deoarece și rotația a fost alta și ne-a dat un pic peste cap. Legat de unde ne-am fi dorit să fim, nu puteam să avem așteptări, pentru că suntem o echipă nou formată, iar noi aici vrem să schimbăm mentalitatea și să creăm o cultură de învingători și să construim ceva frumos în jurul acestei echipe.

2. Ai ratat câteva meciuri la începutul sezonului, ai avut câteva probleme de sănătate. Pe parcurs însă ai început să te simți din ce în ce mai bine. Când ne putem aștepta să îl vedem pe parchet pe Vlad Moldoveanu la 100% din capacitate?

Am revenit puțin mai devreme decât mi-aș fi dorit într-o situație ideală, dar având în vedere sistemul în care jucăm, dacă mai lăsam să treacă o săptămână, două, însemna că ratez 25% din campionat. Mi-am dat seama că rolul meu nu este neapărat acela de a juca pentru statistică. Am ajuns la o anumită vârstă și experiență când pot ajuta echipa și când nu sunt 100%. Asta s-a văzut de la meciul cu Craiova, când băieții au primit mai multă încredere și încet, încet am intrat în ritm ca echipă. Legat de mine, mi-am dorit ca la Final Eight-ul Cupei să fiu la 100%. Acum sunt aproape de 100%. Pauza asta de două săptămâni mi-a prins bine, pentru că am putut lucra la anumite lucruri și aștept cu nerăbdare turneul 7.

3. Aveți parte de un backcourt dinamic format din Anthony Hickey și Devoe Joseph. De asemenea, și mulți jucători cu experiență, precum Barro, Malcolm Lee sau Borovnjak. Cum ți se pare echipa pe care o aveți la Voluntari? Care sunt principalele atuuri ale voastre în acest sezon?

Backcourt-ul este foarte dinamic, amândoi sunt foarte agresivi, pot da foarte multe puncte. Anthony este un floor general, mă înțeleg foarte bine cu el, iar Devoe e un shooter foarte bun care desface orice apărare. Ouszy, Malcolm, Dejan, Zarko, Matthew, chiar avem o echipă frumoasă și cu străini care aduc plus-valoare nu numai nouă dar și campionatului în general. Vorbim de străini cu experiență la nivel înalt, care au câștigat și campionate în Europa. Cred că atuul nostru cel mai mare este dorința de victorie, dacă ne vezi la antrenamente este ceva incredibil, toți suntem competitivi, nimeni nu vrea să piardă. De acolo începe atuul nostru, competitivitatea.

4. Cum ți se par jucătorii U23 din lotul echipei tale, Tudor Gîrbea și Marcu Badiu, amândoi aflați în atenția selecționerului Costescu la ultimele acțiuni ale naționalei? 

Și Tudor și Marcu și chiar și Luca Colceag îmi plac foarte mult. Toți trei au crescut valoric în primele 3 4 luni. Acum Marcu vine după o operație la genunchi. Eu am avut o astfel de accidentare și pot spune că e nevoie de ceva timp să revii, dar cred eu că își va reintra în ritm. Nu e ușor să vii la o echipă cu pretenții de top și să îți câștigi minutele, dar Marcu va avea un rol și mai mare anul viitor la noi, iar Tudor face o treabă extraordinară pentru rolul pe care îl are în această echipă. E un jucător cu potențial, pe care sper să nu îl afecteze prea mult regula U23, deoarece am văzut câțiva jucători trecuți de 23 de ani care ori s-au lăsat, ori ușor ușor au trecut pe o pantă descendentă. Iar Luca Colceag e un jucător de perspectivă, foarte interesant de poziția 3, cu un viitor foarte mare. 

5. Cum ți se pare competiția din LNBM în acest sezon? Care crezi că sunt principalii adversari pentru voi în acest moment?

Din păcate cred că pandemia și situația economică au afectat foarte mult diferența între anumite echipe. Cred că este nevoie de toate echipele pentru a crește nivelul campionatului și a jucătorilor. Ok, nu se va realiza asta într-un an, 2, 3. Dacă ne uităm la Polonia, care a introdus acum 15 ani regula cu doi jucători polonezi pe teren, le-a luat cam 15 ani să ajungă la nivelul unde sunt astăzi. Este o muncă continuă în spate pentru a crește nivelul unui campionat, iar asta înseamnă și adversari mai puternici, și adversari mai slabi. Principalii adversari ai noștri cred că suntem noi. Competivitatea este marele atu al acestei echipe, agresivitatea și dorința de afirmare pentru echipa noastră ca jucători cât și pentru club, pentru ce înseamnă CSO Voluntari în comunitatea noastră locală.

6. Care a fost cea mai mare provocare pentru tine în acest sezon chinuit de pandemia de covid-19? Ce a trebuit să ajustezi cel mai mult în prestațiile tale din acest sezon?

Principala provocare este sănătatea pentru că este foarte greu să o controlezi. Încerci să scapi de covid, să stai cât mai departe de boală, dar s-a văzut și la începutul campionatului, că mulți jucători din LNBM au avut covid și asta a dus la amânarea campionatului iar după aceea am început foarte târziu, în decembrie, iar acum jucăm turneul 7. În două luni am făcut un tur de campionat ca un adevărat tur de forță. Se va continua la fel și în martie. Sincer, cel mai greu de ajustat este partea de recuperare, este foarte importantă recuperarea între meciuri cât și planul de antrenament din timpul săptămânii. Pentru că având două meciuri la rând, trebuie să ajustezi acest plan. Sasha a făcut o treabă excelentă cu noi și ne are la un punct bun fizic și psihic. Pentru jucători cea mai importantă este recuperarea, să ai grijă de corpul tău, să faci tot ce ține de tine pentru a fi sănătos. Oricum, accidentarea face parte din joc, se poate întâmpla oricând, poate să nu fie vina ta. Dar atât timp cât faci tot ce poți, dai 100%, e tot ce se poate cere în aceste condiții. 

7. Ești bucureștean la origini. Cum e să joci în orașul tău natal după atâția ani petrecuți departe de casă? 

Este un sentiment aparte, eu plecând de mic în lume. Sunt sigur că o să fie un sentiment și mai frumos, când o să am prietenii și familia în tribune. Este un sentiment cu care m-am mai întâlnit doar la națională și nici atunci nu era toată familia, dar acum au șansa să vină și este ceva special pentru mine, un fel de a închide acest cerc. Sincer, îmi doresc să îmi închei cariera aici. Nu știu când va fi asta, sper că peste câțiva ani, dacă voi fi sănătos. Dar e un sentiment aparte, să joci în orașul tău natal sau în apropiere. Este foarte greu de descris pentru că de la 16 ani până la 32 am fost doar doi ani în România, niciodată în orașul natal. Este aparte, este cu siguranță mai ușor. Asta am văzut-o din prima săptămână, pentru că știi unde mergi, unde dai un telefon, unde mergi la doctor. Sunt avantajele pe care jucătorii locali le au când joacă acasă spre deosebire de cei străini. De exemplu se întâmplă ceva cu cel mic, unde îl duci la doctor? Tot timpul apelezi la echipă. Este o situație complicată ca străin, cu care mă obișnuisem. Dar acum îmi este mult mai ușor să fiu acasă, aproape de prieteni și familie. 

8. Cu ce obiective înainte de turneul 7, de meciurile cu Sibiu și Pitești?

Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci, iar turneul 7 va fi unul foarte greu. Vor fi două meciuri împotriva a două echipe care trag la primele patru, având în vedere valoarea lotului și performanțele. Primul meci cu Sibiu e meciul care va decide echipa care probabil termină pe locul 2 la finalul turului. Pentru noi ar fi un pas mare să terminăm turul pe 2, pentru că suntem o echipă nouă care încearcă să creeze o cultură de învingători în jurul nostru iar asta se face pas cu pas, meci cu meci. Turul este o mică linie trasă la jumătatea campionatului iar ne dorim foarte tare să fim pe locul 2, să terminăm turul doar cu două înfrângeri.

Primul meci pentrru CSO Voluntari va fi astăzi, 6 februarie, de la ora 19:30, în compania celor de la CSU Sibiu. Partida va fi transmisă pe youtube, pe canalul FRB Tv și pe televiziunea Metropola Tv. Al doilea meci se joacă duminică, 7 februarie, de la ora 20:00, în compania celor de la BCM U Pitești. Acel meci va fi transmis pe Digi Sport 2.

*foto: Răzvan Păsărică

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii