Stiri Cupa României Masculin

Interviu Vlad Negoiţescu: „Trebuie să preţuim mai mult lucrurile mărunte de zi cu zi”

Interviu Vlad Negoiţescu: „Trebuie să preţuim mai mult lucrurile mărunte de zi cu zi”

CSM Galaţi va debuta marţi, 10 noiembrie, la Bucureşti, în primul meci al zilei, în compania celor de la U-BT Cluj. Din grupa A din care mai fac parte gălăţenii se mai numără BCM U Piteşti şi Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

Noul căpitan al gălăţenilor, Vlad Negoiţescu, se arată încântat de faptul că poate reveni pe parchet, după opt luni de pauză. Astfel, „Nego” i-a îndemnat pe cei din lumea baschetului românesc să se bucure de lucrurile mici, după ce pandemia de covid-19 a blocat complet sportul cu mingea la coş autohton mai bine de o jumătate de an.

Vlad a vorbit totodată despre perioada petrecută pe malul Dunării, dar şi despre adversarii din Grupa A, într-un interviu acordat exclusiv baschet.ro.

Cum a fost perioada asta de pauză pentru tine? Cu ce ţi-ai ocupat timpul pe perioada de carantină?

Instant cuvântul care îmi vine în minte este “provocare”, dar probabil că nu exprimă nici 5% din adevărata situaţie creată de Covid. Au fost şi sunt încă nişte împrejurări necunoscute nouă. Este o realitate urâtă, din păcate, pe care trebuie să o acceptăm şi să o gestionăm cât de bine putem. Poate sună a clişeu, dar prietenii şi familia au fost principalii piloni ai bunăstării psihice şi emoţionale în toată această perioadă. Ca sportiv nu ai întotdeauna timpul şi spaţiul necesare pentru a investi în relaţii umane propice. M-am reconectat cu prieteni apropiaţi şi am reuşit să petrec timp în compania familiei şi a prietenilor atât cât mi-am dorit întotdeauna, adică foarte mult. Am şi citit, m-am mai şi jucat jocuri video, nu mă voi ascunde.

Cum a fost primul tău sezon la CSM Galaţi? Ai reuşit performanţe ale carierei în mai multe categorii statistice.

Chiar a fost un an bun. Mulţumesc încrederii acordată de domnul Atanasiu şi îi sunt recunoscător şi antrenorului Eugen Ilie. Ei au fost artizanii aducerii mele acolo. Probabil Eugen a fost primul antrenor care a încercat să mă folosească pentru ceea ce sunt şi nu a încercat să mă transforme în ceva ce îşi dorea el să fiu. Statistica nu a fost niciodată o parte importantă a carierei mele şi probabil asta mi-a dăunat mult. Dar cred că am demonstrat că pot avea şi alt rol decât al românului care aduce energie, se apără şi stă în colţ. Am reluat o relaţie foarte bună cu Corpo (n.r. Vlad Corpodean), ceea ce a fost un foarte mare plus. Păcat că sezonul s-a terminat în acest fel, cred că am fi putut face o figură frumoasă până la final.

Vei lucra în acest sezon cu Florin Nini. Te cunoşteai cu el dinainte şi cum ţi se pare ca antrenor?

Da, evident, ne cunoşteam, chiar dacă nu am lucrat vreodată împreună. Este un antrenor care pune preţ pe disciplină, care preţuieşte munca şi dedicarea din teren şi te răsplăteşte pentru acestea. Sper că vom avea un an fructuos cu dumnealui la cârma echipei, unul cum merităm cu toţii.

Cum ţi se par noii colegi de la Galaţi? Cum a fost perioada de pregătire?

Chiar dacă poate părea ciudat să spun asta, având în vedere că jucăm primul meci oficial la mai bine de două luni de la reunirea lotului, perioada de pregâtire a părut foarte scurtă. Nu ştiu dacă am avut o săptămână întreagă în care să ne antrenăm în efectiv complet din diferite motive. Sincer mi se pare că atunci când suntem în efectiv complent avem o echipă foarte echilibrată din varii puncte de vedere. Ne completăm reciproc pe teren, dar şi în vestiar. Până acum mi se pare un mix reuşit.

Cum ţi se pare grupa de la Bucureşti, cu U-BT, Piteşti şi Dinamo?

Ce pot spune? Voi începe cu un clasic “Din păcate”, atât de tipic acestor vremuri. Din păcate nu vom vedea realitatea obiectivă a acestor 4 echipe. Unele sunt incomplete din cauza virusului. Este o grupă echilibrată. Evident, în afară de Cluj, care este fără îndoială o echipă superioară din toate punctele de vedere, în opinia mea celelalte echipe ale grupei sunt trei echipe combative, cu trei antrenori mai mult decât dornici de victorii, formaţii între care orice rezultat este posibil. Sper că vor fi nişte meciuri strânse, interesante!

Cu ce obiective abordezi acest nou sezon, atât ca echipă cât şi pe plan personal?

Mi-aş dori să înţelegem cu toţii particularitatea sezonului acesta competiţional şi, măcar pentru o perioadă, sperăm cât mai scurtă,  să nu mai existe obiective personale sau ale unei echipe. Mi-aş dori ca fiecare preşedinte, antrenor, jucător să se bucure de faptul că putem juca baschet, că suntem pe teren după opt luni de zile şi că suntem sănătoşi. Evident că oricine îşi doreşte victorii, puncte, statistici, dar cred că ar trebui să privim dincolo de lucrurile acestea şi să preţuim mai mult lucrurile mărunte de zi cu zi.

În sezonul trecut Vlad Negoiţescu a avut o prestaţie solidă în tricoul lui CSM Galaţi. „Nego” a adunat medii de 10,4 puncte, 4,5 recuperări şi 40,5% de la 3 puncte, pentru +12,3 eficienţă în doar 19 meciuri.

CSM Galaţi va debuta în noul sezon în compania celor de la U-BT Cluj, de la ora 17:45, în direct pe Digi Sport 3.

*foto: Sorin Pană/ facebook Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii