Stiri Cupa României Masculin

Ionuț Drăgușin, despre regula U23 din LNBM: „Noi tratăm efectul în loc să tratăm cauza”

Ionuț Drăgușin, despre regula U23 din LNBM: „Noi tratăm efectul în loc să tratăm cauza”

Baschet.ro a organizat în cursul serii de ieri, 6 mai, o nouă sesiune live în care au fost invitați Octavian Popa Calotă și Ionuț Drăgușin.

Cei doi foști internaționali români au vorbit despre actuala regulă U23 dar și despre nivelul actual al campionatului. A ieșit o discuție savuroasă în care fostul pivot al naționalei a fost extrem de tranșant.

Ionuț Drăgușin: „Eu zic că problemele nu apăreau pentru jucătorii români consacrați, Calotă, Drăgușin, Nicoară sau mai știu eu care. Această regulă mi se pare o tâmpenie, pe românește. Dar dacă așa au considerat dânșii. Nu o spun pentru mine, vă repet, o spun pentru ceilalți colegi ai mei. Nu cred că vreunul din generația mea am fost atât de împinși de la spate. Sunt deciziile federație, care trebuie respectate. Ar fi bine totuși, în general, să ne consultăm. Liga Națională este într-un regres față de anii anteriori. Mai puține echipe, mai slabe valoric. Nu vorbesc de Oradea, Cluj, Sibiu. Respectul meu pentru ce fac oamenii acolo, într-adevăr se vede. Dar eu vă spun sezone cu echipe cu bani care rămâneau în afara playoff-ului. Piteștiul rămânea în afara playoff-ului, Mediaș locul 7, echipe care au investit sume. Acum cu 400.000 de euro ai locul 4 asigurat orice s-ar întâmpla. Eu vă spun că a scăzut nivelul. Trebuie să ne punem un semn de întrebare. De ce s-a ajuns aici? Eram 11-12 echipe care ne bătem pentru 8 locuri de playoff, acum nici nu se mai pune întrebarea care sunt acele echipe care vor juca, că se știu de la începutul anului. Nici un fost coleg român de-al meu nu cred că o să vă spună că LNBM este într-un progres.”

Octavian Popa Calotă: „Jucătorii tineri trebuie ajutați într-un fel sau altul. Având însă în vedere că nu am trecut prin asta și nu am fost ajutat la rândul meu, tind să cred că nu ajută foarte mult. Eu am jucat sub orice regulă și când era liber la stranieri și când erau 4,5 sau 6.”

Ionuț Drăgușin: „Eu întreb, câți jucători români forțați de acea regulă, după ce depășesc 23 de ani se vor mai regăsi în echipe. Asta este întrebarea mea. Câte minute vor avea? Noi tratăm efectul în loc să tratăm cauza. Asta mi se pare cea mai mare greșeală pe care o putem face. Să încercăm să forțam niște copii, pe care îi demoralizăm, că dacă nu e bine pregătit efectiv îl demoralizezi că vine unul și-l înoadă pe teren. Nu cred că asta este soluția. A crescut numărul de minute dar cum rămâne cu calitatea. Nu vorbim neaparat cantitativ. Chiar vorbeam cu Titus și spunea că unii dintre ei, săracii, chiar nu pot. Probabil le lipsește acel abecedar. Noi în loc să tratăm cauza asta, unde nu ne pregătim cu ei așa cum trebuie, nu facem ce ar trebui să facă jucătorul tânăr. Niciun antrenor la Liga Națională nu o să-l ia pe un copil să-l învețe să paseze, să dribleze, să treacă centrul terenului. Sunt multe lacune.”

*foto: facebook/SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Lit Iliescu :

    Dap
    Are dreptate, is curios cati din generatia '97 (care a fost o generatie foarte buna totusi) o sa mai joace baschet la anu... Kuti, Nicolescu.. Uta, poate Popa? Si dintre cei 4 cati o sa prinda minute cu adevarat ... poate in sferturile 3 - 4 un pic...
    Ma intreb si cate echipe o sa mai existe la anu, ce incentive au echipele sa joace cu portile inchise la noi? Eu cred ca daca nu vom avea voie cu spectatori in tribune, nu vom mai avea liga , prea putina lume se uita la abschet la tv ca sa fie rentabil. Poate acum ar fi momentul ca federatia sa bage o regula si sa reduca numarul de straini la 2 - 3 ca in Austria de exemplu ?

    cu 3 ani în urmă (07.05.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii