Stiri Cupa României Masculin

Iulian Orbeanu: „Vom încerca să jucăm un baschet de calitate și să ne bucurăm de acest moment”

Iulian Orbeanu: „Vom încerca să jucăm un baschet de calitate și să ne bucurăm de acest moment”

Baschetul masculin autohton își reintră în drepturi în mod oficial cu ocazia turneelor preliminare din Cupa României. Înaintea startului noului sezon, am vorbit cu căpitanul celor de la Athletic Constanța, Iulian Orbeanu. 

Formația de la malul mării face parte din grupa de la Oradea a competiției și va juca astăzi, 8 noiembrie, împotriva celor de la SCMU Craiova. Orbeanu a ajuns în această vară la gruparea constănțeană, pe care o vede ca fiind ambițioasă și capabilă de creștere odată cu trecerea timpului.

Cum te-ai acomodat la noua ta echipă? 

„A fost o acomodare ușoară. Am avut și suficient timp să ne cunoaștem datorită situației actuale.”

Ce așteptări aveți de la meciurile din prima fază a Cupei României? 

„Ne-am dorit foarte mult sa începem și să ajungem sănătoși la Oradea. Aici vom încerca să jucăm un baschet de calitate și să ne bucurăm de acest moment.”

Care este atmosfera în cadrul echipei voastre și care sunt impresiile tale despre potențialul echipei?

„Atmosfera este una foarte bună. Avem o echipă foarte tânără și de perspectivă. Am muncit mult în această perioadă dar mai este mult loc de progres.”

Ești unul dintre cei mai importanți și experimentați jucători de la Constanța. Cum te-a ajutat experiența sa te pregătești pentru noul sezon, unul atipic? Colegii tăi mai tineri au venit la tine pentru sfaturi?

„A fost foarte greu la început, dar am ținut legătura cu preparatorul fizic de la echipă iar cu ajutorul lui am reușit să ne pregătim individual până când am putut începe antrenamentele colective. 

Am o relație foarte bună cu toți colegii mei tineri, ce pot spune despre ei este că sunt foarte serioși la antrenamente și dornici de muncă. Este foarte plăcut să îi văd că vin cu o oră înainte de antrenamente și lucrează suplimentar.”

Cum vezi adversarii din grupa B a Cupei României și unde consideri că vă puteți clasa?

„Avem parte de adversari puternici și cu experiență. Dar este ceva atipic să jucăm 4 meciuri în 6 zile. Vom lua fiecare meci în parte.”

Meciul cu Craiova, primul după o pauză foarte lungă. Cum va fi sa jucati un meci oficial fără spectatori și câte informații ați reușit să adunați despre adversar? Care crezi că sunt cei mai periculoși jucători ai lor?

„Suntem nerăbdători să jucăm după 8 luni de zile. Am așteptat cu toții acest moment. Este foarte greu să ai informații despre adversari având în vedere că nu i-am văzut jucând până acum. Au jucători experimentați, majoritatea cunoscând campionatul din România.”

Partida dintre SCMU Craiova și ABC Ahthletic Constanța va lua startul la ora 20:00 și va fi transmisă de către DigiSport 2.

*Foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii