Stiri Cupa României Masculin

Jason Boone va juca la SCM U Craiova în sezonul următor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.08.2018

SCM U Craiova și-a luat pivot de la vicecampioana Steaua. Jason Boone a evoluat în 20 de meciuri din LNBM în sezonul trecut pentru roș-albaștrii, dar a prins foarte greu lotul de 12 după venirea lui Falker. Boone este al 3-lea american anunțat de olteni în această vară.

SCM U Craiova a anunțat astăzi transferul lui Jason Boone. Pivotul de 2,03 va fi la al doilea club din România, după ce în sezonul precedent a evoluat pentru CSM Steaua Eximbank București. Jucătorul va împlini în septembrie 23 de ani și poate juca pe pozițiile 5 și 4.

A bifat 20 de meciuri în ultima ediție a Ligii naționale, cu medii de 7.7 puncte, 4.8 recuperări și 0.6 pase decisive în 19:04 minute, cu 10.1 eficiență medie. Americanul a mai evoluat în 2 meciuri de cupă, cu medii de 11:30 minute, 2.5 puncte și 2 recuperări. A intrat și în cele două meciuri jucate de Steaua în turul doi preliminar al EuropeCup, cu 10 puncte/meci și 6.5 recuperări în 27 de minute.

După venirea lui Falker la „militari”, Boone a rămas de cele mai multe ori în afara foii de joc, pentru că Steaua avea mai mulți stranieri decât limita maximă admisă în meci. 19 dintre partidele de campionat le-a bifat în prima fază a sezonului regulat. După aceea a jucat o singură dată în top 6, cu BCMU FC Argeș Pitești, când a intrat doar 3:40 minute. În România a marcat cel mai mult la un meci cu Politehnica Iași, 18 puncte.  

Jucătorul de 116 kilograme are în palmares FIBA EuroChallenge, câștigată în 2010 cu BC Gottingen. A fost atunci al treilea marcator al echipei, cu un total de 171 de puncte în 16 partide (medie de 10.7). A mai contribuit cu 6.8 recuperări/meci și 1 assist.

A jucat câteva sezoane în Germania, la echipe precum BG 74 Göttingen, S.Oliver Baskets și MHP Giants Ludwigsburg, în Turcia la Torku Konyaspor, dar și în Franța la Boulogne-sur-Mer. Înainte de venirea la Steaua, a fost câteva luni în Polonia, la TBV Start Lublin, cu care a evitat retrogradarea. A ajuns în Polonia în februarie 2017, după ce a folosit o clauză din contractul cu MHP Giants Ludwigsburg, care i-a permis să plece pentru că nu a prins meciuri ca titular.

Jason Boone este al 3-lea american anunțat de SCM U Craiova în această vară, după Aaron Walton-Moss și Ria’n Holland. Oltenii l-au mai adus pe Amedeo Casale și îi păstrează în continuare pe Sebastian Ionescu și Ionuț Berceanu.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova freeboy :

    Boone
    Cu astfel de transferuri la straini,din nou ne vom bate pentru locurile 7-8.La jucatorii de U 23 stam bine.
    Bine ca am scapat de Orbeanu si s-a pricopsit Pitestiul cu el.Vreau sa vad ce romani mai aduce domnul Toma.

    cu 5 ani în urmă (13.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Orbeanu
      Daca e folosit cum trebuie joaca bine, decent. La Pitesti si-a facut treaba 2 ani

      cu 5 ani în urmă (13.08.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    boone
    cu astfel de transferuri?era mai bine cu aleks?dadea el 17 p/meci ,dar mingea o prindea ?:))pe aparare era f f slab..meciul 3 cu sibiu in ultimele 3 min cand aveam 7 8 p in fata ,a facut sibiu 4rebounduri OFENSIVE la aceeasi faza..n o da boone de 3 ,dar sub panou si la recuperari sta bine

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii