Stiri Cupa României Masculin

Jovica Arsic: „Formația din Cluj este mult mai bună decât suntem noi, s-a putut vedea în prima repriză”

Jovica Arsic: „Formația din Cluj este mult mai bună decât suntem noi, s-a putut vedea în prima repriză”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat cu 92-80 acasă cu BC Balkan Botevgrad, în etapa a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Antrenorul învinșilor, Jovica Arsic, crede că diferența s-a făcut în prima repriză când gazdele au dominat la recuperare, iar echipa sa a fost moale în apărare. Tehnicianul trecut și prin LNBM a vorbit despre grupa G din competiția europeană, dar și despre fosta sa echipă, BCM U FC Argeș Pitești.

„Îmi pare foarte rău că nu am început meciul cum trebuie, am avut o defensivă moale și ne-au dominat la recuperare. În prima repriză au avut de două ori mai multe recuperări și asta a decis meciul. În repriza a doua am fost puțin mai buni. U-BT Cluj-Napoca a jucat foarte bine, felicit antrenorul, staff-ul și jucătorii, joacă un baschet foarte bun în acest sezon. Ca să câștigăm cu această echipă trebuie să jucăm mult mai bine, să ne reducem greșelile la minimum. Am făcut prea multe greșeli în ofensivă, prea multe puncte ușoare pentru ei, de aceea este acesta rezultatul”, a declarat Jovica Arsic la finalul partidei pierdute la Cluj-Napoca. Gazdele aveau 23 de puncte în față la pauza mare.

Antrenorul ex-iugoslav a vorbit și despre grupa G, din care mai fac parte Enisey Krasnoyarsk și Sodertalje. Bulgarii au câștigat în prima rundă acasă cu Enisey, cu 82-80, dar Arsic recunoaște că formația sa a prins un joc bun atunci, în timp ce rușii nu au fost în cea mai bună zi.

„Nu contează că am câștigat primul meci. Cred că Enisey este echipa cu cea mai mare calitate și cred că va trece de această grupă. Și formația din Cluj este mult mai bună decât suntem noi, s-a putut vedea în prima repriză când au jucat cu toată forța. Nu am avut noroc că am ajuns în grupa asta, dar vom face tot ce putem să câștigăm cât de multe jocuri putem, vom merge meci cu meci. Primul meci a fost jocul nostru bun, dar echipa rusă nu a fost la maximum”, a adăugat Jovica Arsic.

Tehnicianul de 50 de ani a fost întrebat și dacă mai urmărește campionatul românesc și ce părere are despre BCM U FC Argeș Pitești. Acesta a pregătit formația piteșteană în sezonul 2015-2016.

„Piteștiul stă mai bine fizic față de anul trecut. Antrenorul și staff-ul fac o treabă bună. Nu sunt sigur cât de departe pot ajunge pentru că întrecerea este foarte puternică și echipe ca Cluj, Sibiu și Oradea sunt în continuare mai bune decât sunt ei în acest moment”, a concluzionat Jovica Arsic.

După meciul de la Cluj-Napoca, U-BT este singura formație din grupa G care are maximum de puncte, 4, după două victorii. BC Balkan este pe doi cu 3 puncte (o victorie și o înfrângere). Enisey Krasnoyarsk și Sodertalje sunt pe ultimele locuri cu câte un punct după ce au pierdut în runda inaugurală. Cele două echipe se întâlnesc miercuri, pe terenul rușilor. În etapa următoare U-BT joacă în deplasare cu Enisey Krasnoyarsk, în 6 noiembrie, la o zi după duelul dintre Sodertalje și BC Balkan.

*foto: balkan-basket.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii