Stiri Cupa României Masculin

Juniorul Vlad Marinău a pus umărul la victoria lui CSM CSU Oradea în fața celor de la CSU Sibiu

Juniorul Vlad Marinău a pus umărul la victoria lui CSM CSU Oradea în fața celor de la CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a reușit o victorie impresionantă în fața celor de la CSU Sibiu în etapa a patra din Grupa Roșie, scor 75-60 pe teren propriu.

Cristian Achim a avut însă mari bătăi de cap din pricina accidentărilor. Primele două soluții pentru regula U23, Bobe Nicolescu și Tudor Fometescu, au absentat în partida contra sibienilor. Astfel, Achim a fost nevoit să îl folosească titular pe Edi Petrescu împotriva pivoților Sibiului. Acesta a adunat 12:33 minute, cu 2 recuperări și un turnover.

Restul, până la 20 de minute, au fost completate de tânărul Vlad Marinău. Născut în iunie 2003, juniorul lui CSM CSU Oradea a strâns 9:31 minute, timp în care a adunat o pasă decisivă, o intercepție și un turnover, iar echipa sa a avut +11 la capitolul „+/-”.

De altfel, antrenorul Cristian Achim a lăudat la finalul meciului prestația puștiului de doar 16 ani:

„L-am folosit astăzi pe Marinău. El este un copil de doar 16 ani din cadrul academiei noastre. Este o mândrie extremă să reușim să creștem jucători în propria noastră pepinieră și să avem jucători capabili să facă pasul spre Divizia A. Vreau să accentuez acest lucru, deoarece munca de atâția ani în academie începe să-și arate cumva roadele. Felicitări tuturor antrenorilor din acest proiect și managementului. Avem un prim produs care a făcut pasul la primul eșalon. Nu e ușor să joci în Liga Națională la 16 ani, mai ales împotriva unei echipe așa cum este Sibiul. Mă bucur pentru Vlad și pentru cei din academie. Cu Vlad în teren am și revenit pe tabela de marcaj. Suntem extrem de mândri de el și de ideea că avem un copil în vârstă de 16 ani, din academia noastră, care joacă în Liga Națională, pentru CSM Oradea.”

Vlad Marinău se află la al treilea meci în campionat pentru CSM CSU Oradea, după debutul pe care l-a avut în prima fază a sezonului, la Craiova. Vlad mai are două meciuri jucate în Cupa României, dar și încă un meci în FIBA Europe Cup.

De asemenea, trebuie remarcat și debutul în LNBM al unui alt junior din academia Oradiei. Este vorba despre tânărul Enzo Vescan, în vârstă de 17 ani (născut în iulie 2002). Acesta a intrat 17 secunde, pe finalul partidei cu Sibiu. El a mai jucat un meci în FIBA Europe Cup, unde chiar a și reușit să marcheze două puncte.

Marinău și Vescan s-ar putea să fie tot mai des implicați în rotația Oradiei, în contextul în care accidentările lui Fometescu și Nicolescu îi va mai ține pe aceștia departe de parchet și pentru următoarele săptămâni.

Etapa viitoare, CSM CSU Oradea va întâlni în deplasare pe U-BT Cluj, în derby-ul Ligii Naționale.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii