Stiri Cupa României Masculin

Locul 2 de la Dobroești are cele mai mari șanse la calificare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.09.2012

Sezonul competițional 2012/13 pornește la drum la finele acestei săptămâni în mod oficial pentru 12 cluburi. Cupa României la baschet masculin intră în scenă cu prima fază a întrecerii.

Turneele de calificare înlocuiesc faza optimilor de finală, organizată și desfășurată în sezoanele precedente în sistem eliminatoriu cu duble manșe.

Având parte de un alt format la startul competiției facem referire la echilibrul existent în ceea ce privește cele trei turnee.

După cum bine știți deja, cele 12 cluburi au fost repartizate în trei grupe de câte patru:

- seria de la Sibiu: CSM Oradea, BC Mureș, Energia Rovinari, BC Miercurea Ciuc
- seria de la Dobroești: U Mobitelco Cluj, CSM București, CSȘ Giurgiu, Dinamo București
- seria de la Mediaș: CSU Sibiu, SCM U Craiova, Timba Timișoara, Farul Constanța

Ținând cont de faptul că turneul de la Sibiu aliniază la start trei echipe din playoff-ul ediției precedente de campionat, iar turneul de la Mediaș cuprinde două nou promovate și nicio echipă care să fi jucat în playoff-ul campionatului precedent cum nici vreo performeră în cupă, ajungem la concluzia că întrecerea este mai mult decât dezechilibrată.

Acest lucru se va vedea, mai mult ca sigur, în rezultatul final al acestor turnee. Este vorba despre faptul că locul 2 de la turneul de la Dobroești va avea cele mai mari șanse de a avansa în sferturile de finală. De ce?

În afara celor enumerate în paragraful precedent în cadrul turneului de la Dobroești va juca Dinamo București, o echipă ce nu pare să fie capabilă să se poată măsura cu cineva în Liga Națională la ora actuală. Așadar, sunt șanse foarte mari ca toate echipele care vor întâlni Dinamo să nu menajeze adversarul modest pentru a-și îmbogăți coșaverajul. Cu alte cuvinte Cluj, Giurgiu și CSM București vor forța până la capăt în meciul cu Dinamo pentru a se asigura că în eventualitatea în care vor termina pe locul al 2-lea să aibă cel mai bun coeficient de puncte (marcate/primite).

Până la urmă cine ar putea să condamne echipele dacă vor forța 40 de minute? Nu echipele s-au împărțit în aceste grupe. E consecința tragerii la sorți. Dar echipele de la Dobroești vor profita de o altă organizare ce ridică niște semne de întrebare. Dacă în campionat toate echipele vor avea șansa să învingă Dinamo, în cupă acest lucru nu se va întâmpla. Însă, la fel s-ar fi întâmplat și în cazul vechiului sistem, cu precizarea că nu ar fi existat victime colaterale, dacă pot să mă exprim astfel. Pentru că locul 2 de la Mediaș și Sibiu nu se va califica din două motive: pentru că a pierdut cel puțin un meci (lucru ce ține de propria echipă) și pentru că nu a întâlnit un adversar cu mult mai modest decât celelalte competitoare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii