Stiri Cupa României Masculin

Louis Darby: ”Va trebui să fim 100% concentrați și să dăm tot ce e mai bun din noi”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
27.09.2012

Sfârșitul săptămânii va fi unul plin de baschet, 12 dintre cele 16 echipe înscrise în Liga I urmând să dispute primele meciuri oficiale în cadrul Cupei României.

Una dintre seriile participante este constituită din BC Mureș, CSM Oradea, CS Energia Rovinari și de asemenea BC Miercurea Ciuc, serie ce va avea loc la Sala Transilvania din Sibiu. Aceasta va debuta vineri, orele 17.30 cu meciul dintre formația gorjană și echipa condusă de pe margine de către Laszlofy Botond.

Astfel, TotalBaschet a luat legătura cu unul dintre componenții simbolici ai echipei din Tg-Jiu și totodată unul dintre cei mai valoroși, în persoana lui Louis Darby. Acesta a vorbit despre debutul formației sale în nou sezon, făcând de asemenea o comparație între formatul Cupei României din prezent și cel din anii trecuți.

Veți juca trei meciuri în trei zile consecutive. Sunteți pregătiți pentru un astfel de efort atât fizic, cât și psihic?

Cred că suntem pregătiți pentru meciurile oficiale. Mai avem de pus la punct câteva lucruri, însă în principiu toată lumea așteaptă startul oficial.

Ce așteptări ai de la această competiție?

Așteptările mele de la Cupă sunt de-a ne îmbunătăți jocul de la meci la meci și să jucăm ca o adevărată echipă.

Veți juca împotriva unor echipe puternice printre care și CSM Oradea și BC Mureș. Cum vezi aceste confruntări?

Oardea și Mureș sunt două echipe foarte bune, dar fiecare formație are slăbiciunile lor, iar noi vom încerca să profităm de acest fapt. Cred că avem șanse reale de-a câștiga în fața lor dacă vom da ce e mai bun din noi și dacă vom urma sfaturile antrenorului.

Primul meci îl veți disputa în fața celor de la Miercurea Ciuc. Echipa ciucană a avut un parcurs destul de bun în meciurile de pregătire, reușind chiar să învingă una dintre candidatele de la sfârșitul săptămânii, BC Mureș. Cum crezi că va fi confruntarea cu această formație?

Sunt de părere că Miercurea Ciuc este o echipă la fel de bună, care are reușit să consemneze câteva surprize în meciurile de pregătire. Astfel, noi va trebui să fim 100% concentrați să câștigăm.

Va constituí terenul neutru un dezavantaj pentru fiecare dintre echipele participante?

Nu cred că este dificil să jucăm pe un teren neutru. Dimpotrivă, cred că va fi mai ușor să jucăm meciurile în felul acesta. Astfel nicio echipă nu va avea avantajul prorpiului teren.

Cum ți se pare noul format al Cupei având în vedere că tu ai mai evoluat și în anii trecuți în sezonul intern?

Îmi plac mai mult noile reguli ale Cupei României, pentru că fiecare echipă are o șansă să joace bine, însă depinde de ce condiție fizică și morală au pentru a juca 3 meciuri consecutive. Deci cred că această versiune a Cupei României este una mult mai bună.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii